PalloTV - Kansallisen Cupin alkulohkot pelattiin päätökseen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.03.2023

Kansallisen Cupin alkulohkot pelattiin päätökseen

Murskaluvuilta ei vältytty - KuPS mykistävän ylivoimainen ja kilpailuun otetut Ykkösen seuran täysin statisteja.

Kansallisen Cupin alkulohkot saatettiin päätökseen kahden ottelun voimin. Päätöspäivälle ei jäänyt jännitettävää, sillä vaikka Åland United putosi lohkossaan kolmanneksi, oli sen pääsy jatkoon ennalta selvää. Kymmenen joukkueen kilpailusta vain PK-35 ja VIFK jäivät ilman puolivälieräpaikkaa.

Åland Unitedin kotikentällä vierailleen HPS:n jatkopaikka oli myös lähes kirkossa kuulutettu, vaikka se olisi hävinnyt emännilleen. Vihreiden Jääkäreiden olisi pitänyt ottaa kuokkaan kahdeksan maalin verran, jotta jatkopaikka olisi livennyt PK-35:n käsiin. HPS ei kuitenkaan jättänyt sattumalle sijaa ja löi Åland Unitedin tylysti 5-2 (1-1). Samalla se osoitti, että puheet alkavan kauden mustan hevosen asemasta eivät ole tuulesta temmattuja.

C-lohko osoitti, että taistelu sarjapaikoista tulee olemaan ehkä jopa huomattavasti tiukempaa kuin viime kaudella. TPS voitti lohkon puhtaalla pelillä ja jätti Ilveksen taakseen. Lohkon kolmas joukkue, Ykkösessä pelaava VIFK oli suurimmassa osassa otteluita pelkkä statisti. Se hävisi Ilvestä vastaan pelaamansa kaksi ottelua yhteismaalein 1-18 eikä pärjännyt myöskään TPS:lle.

Vielä suurempia eroja nähtiin A-lohkossa, jonka KuPS voitti näytöstyyliin. Neljä voittoa ja peräti 40 tehtyä maalia eivät jättäneet jalan sijaa minkäänlaisille spekulaatioille. Ennemminkin voi kysyä, mitä järkeä tässä oli?

KuPS:n tulos selittyy sillä, että A-lohkon kaksi muuta joukkuetta olivat Ykkösestä. KuPS löi historian ensimmäisen ns. fast track -paikan Ykkösestä saaneen FC Lahden kahdessa ottelussa peräti yhteismaalein 25-0. KTP:tä vastaan pelatut ottelut päättyivät 9-0 ja 6-0.

Kansallisen Cupin puolivälierät pelataan yksiosaisina ensi viikonloppuna. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen saavat kotiedun. Samassa lohkossa pelanneet eivät voi kohdata puolivälierissä. Nämä kaksi tekijää rajoittavat suuresti puolivälieräparien muodostumismahdollisuuksia.

Välierät pelataan kahden viikon kuluttua. Loppuottelu on vuorossa joko 1. tai 2. huhtikuuta.

Kansallinen Cup perustettiin miesten Liigacupin kaltaiseksi talvikilpailuksi. Suomen Cup palasi vanhaan kilpailuformaattiin ja sen talvella pelatusta lohkovaiheesta luovuttiin. Kansallinen Cup kehitettiin juuri Suomen Cupin lohkovaiheen korvaajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: