PalloTV - Huuhkajanippu nimetty EM-karsinnan avausotteluihin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.03.2023

Huuhkajanippu nimetty EM-karsinnan avausotteluihin

Suomi kohtaa Tanskan ja Pohjois-Irlannin ensi viikolla.

Suomen maajoukkue ensi viikolla alkaviin EM-karsintoihin on nimetty. Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi kolmesta maalivahdista ja 21 kenttäpelaajasta koostuvan nipun, joka paljastettiin tänään. Huuhkajat kohtaa EM-karsinnan avauksessa Tanskan ensi viikon torstaina 23. maaliskuuta ja Pohjois-Irlannin sunnuntaina 26. maaliskuuta. Molemmat ottelut ovat vieraissa.

Nyt nimettyä joukkuetta tullaan vielä täydentämään kahdella nimellä. Osalla nyt Huuhkajien rinkiin valituista tilanne on vielä epävarma, minkä vuoksi joukkue kaipaa täydennysmiehiä.

– Aina se on pähkäilemistä, keitä pelaajia joukkueeseen tullaan valitsemaan, missä kunnossa he ovat ja mitkä ovat näytöt edellisistä peleistä, päävalmentaja Markku Kanerva filosofoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

FC Schalkessa pelaavan Jere Urosen nimi puuttuu rosterista toistaiseksi. Uronen kärsii nivusvammasta. Kanerva paljastaa myös Oliver Antmanin ja Anssi Suhosen tilanteen ovan enemmän tai vähemmän häilyvä.

– Odotamme Urosen kuntoutumista, voisiko hän mahdollisesti lähteä mukaan. Myös Oliver Antman on ollut loukkaantuneena, mutta hän on toipunut pelikuntoon ja on harjoitellut täysillä. Anssi Suhosella on sama tilanne. Hän on sairastellut mutta kuntoutunut Hamburger SV:n kokoonpanoon asti, Kanerva kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Nyt käynnistyvissä karsinnoissa ratkotaan paikat ensi vuoden EM-kisoihin, jotka pelataan Saksassa. Karsintalohkoja on kymmenen, joiden kaksi parasta saavat suoran lipun kisoihin. Suomen lohkossa ovat mukana Tanska, Pohjois-Irlanti, Slovenia, Kazakstan ja San Marino.

– Tanska on ennakkosuosikki, mutta myös Slovenia ja Pohjois-Irlanti tulevat olemaan kovia vastustajia. Nations Leaguessa kotiottelunsa voittanut Kazakstan on lohkon musta hevonen. San Marino pitää myös ymmärrettävästi hoitaa, Kanerva analysoi tulevia vastustajia.

Nimetty joukkue:
Lukas Hradecky, mv (Bayer Leverkusen)
Jesse Joronen, mv (Venezia FC)
Viljami Sinisalo, mv (Aston Villa)
Nikolai Alho (Volos NPS)
Oliver Antman (FC Groningen)
Marcus Forss (Middlesbrough FC)
Arttu Hoskonen (Cracovia)
Robert Ivanov (Warta Poznan)
Fredrik Jensen (FC Augsburg)
Richard Jensen (Gornik Zabrze)
Kaan Kairinen (Sparta Praha)
Glen Kamara (Glasgow Rangers FC)
Benjamin Källman (Cracovia)
Robin Lod (Minnesota United FC)
Niilo Mäenpää (Warta Poznan)
Ilmari Niskanen (Dundee United FC)
Tuomas Ollila (HJK)
Joel Pohjanpalo (Venezia FC)
Teemu Pukki (Norwich City FC)
Rasmus Schüller (Djurgårdens IF)
Pyry Soiri (HJK)
Anssi Suhonen (Hamburger SV)
Robert Taylor (Inter Miami CF)
Leo Väisänen (Austin FC)

Artikkeliin liittyviä aiheita: