PalloTV - U17-tyttöjen tie EM-kisoihin tyssäsi jatkokarsinnassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.03.2023

U17-tyttöjen tie EM-kisoihin tyssäsi jatkokarsinnassa

Ruotsi voitti karsintalohkon puhtaalla pelillä.

Suomea ei nähdä U17-tyttöjen EM-lopputurnauksessa. Tie kisoihin katkesi Hollannin järjestämässä jatkokarsintalohkossa, jossa Suomi kohtasi myös Ruotsin ja Walesin. Ruotsi marssi lohkon voittoon ja lunasti kisapaikan ilman pistemenetyksiä. EM-lopputurnaus pelataan Viron järjestämänä toukokuussa. Ruotsin ja Viron lisäksi Puola on varmistanut jo paikkansa kisoissa. Viisi muuta jatkolohkoa on vielä pelaamatta.

Suomen jatkokarsinta alkoi tappiolla Ruotsille maalein 1-2 (0-1). Ilona Walta teki Suomen maalin. Avauskierroksen toisessa ottelussa Hollanti rökitti Walesin murskaluvuin 4-0 (1-0).

Toinen kierros osoittautui ratkaisevaksi. Suomi otti pakkovoiton Walesistä lukemin 2-1 (1-0). Olivia Ulenius vei Suomen aikaiseen johtoon, jonka Wales tasoitti reilun tunnin pelin jälkeen. Alena Ljesnjanin viimeisteli voittomaalin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Ottelu jouduttiin pelaamaan myöhään illalla. Lumisade peitti Sportpark Vondersweijden kentän Oldenzaalissa. Kenttä saatiin talkoovoimin puhdistettua ja ottelu pelattua.

Suomen voitto Walesista osoittautui turhaksi, sillä Ruotsi löi Hollannin 1-0 (0-0). Se tarkoitti sitä, että vaikka viimeisellä kierroksella Suomi olisi voittanut Hollannin ja Ruotsi hävinnyt Walesille, Suomi olisi jäänyt kakkoseksi länsinaapurille kärsityn tappion vuoksi.

Viimeisessä ottelussa Suomi meni Hollantia vastaan kaksi kertaa johtoon Milja Kivirannan ja Wallan maaleilla, mutta emäntämaan joukkue tuli molemmilla kerroilla tasoihin ja teki lopulta voittomaalin. Ottelun lopputulos kirjattiin muotoon 2-3 (1-0). Ruotsi voitti Walesin 3-1 (1-0).

Ke 8.3.2023, Oldebroek, Sportpark Bovenmolen
Ruotsi - Suomi 2-1 (1-0)
24. 1-0 Elsa Pelgander (rp)
52. 2-0 Novalie Jensen
57. 2-1 Ilona Walta

La 11.3.2023, Oldenzaal, Sportpark Vondersweijde
Suomi - Wales 2-1 (1-0)
6. 1-0 Olivia Ulenius
66. 1-1 Mared Griffiths
82. 2-1 Alena Ljesnjanin

Ti 14.3.2023, Oldenzaal, Sportpark Vondersweijde
Suomi - Hollanti 2-3 (1-0)
34. 1-0 Milja Kiviranta
55. 1-1 Sophie Proost
58. 2-1 Ilona Walta
67. 2-2 Eva Oude Elberink
69. 2-3 Zoe Zuidberg


Artikkeliin liittyviä aiheita: