PalloTV - Oma maali vauhditti Helmarit toiseen voittoon Slovakiasta
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
10.04.2023

Oma maali vauhditti Helmarit toiseen voittoon Slovakiasta

RAPORTTI: Slovakia - Suomi 0-2 (0-1)

Helmarien pääsiäisleiri päättyi maaotteluun Slovakiaa vastaan. Suomi kaatoi toistamiseen vastassa olleen emäntämaan - lukemat olivat nyt 2-0 (1-0). Senecissä pelattu ottelu oli yhtä vaikea kuin edellinenkin, mutta säntillinen peruspuurtaminen ja onnistuminen omassa puolustuspelissä toivat voiton.

Lähtökohdat otteluun olivat samanlaiset kuin perjantaisessa ottelussa. Slovakia puolusti tiiviisti, teki vastaiskuja ja oli vaarallinen erikoistilanteissa sekä pelasi ajoittain fyysisesti kovaa jalkapalloa. Sama kuvio toistui myös tämän päivän ottelussa.

Helmarit sai pitää palloa, mutta hallinnastaan huolimatta sillä oli suuria ongelmia Slovakian tiiviin pakan murtamisessa. Ottelusta olisi saattanut tulla vieläkin vaikeampi, mutta kotijoukkue päätti suosiollisesti antaa vauhtia Helmarien päivään oman maalin muodossa.

Itävallassa pelaava nuori puolustaja Diana Lemešová ohjasi Adelina Engmanin keskityksen omiin. Heidi Kollanen oli tilanteessa hyvin mukana ja maali olisi saattanut olla tosiasia ilman Lemešován epäonnista ohjaustakin.

Ennen siirtymistään johtoon Suomella ei ollut ensimmäistäkään pelaamalla luotua maalintekopaikkaa. Helmarit oli päässyt yrittämään maalintekoa vapaa- ja kulmapotkuista, mutta joukkueen perisynniksi muodostunut kehno erikoistilannepelaaminen oli jälleen tutulla tasollaan. Natalia Kuikka pääsi kerran kokeilemaan päätään, mutta hänen puskunsa suuntautui liiaksi ylös ja meni yli maalin.

Slovakia oli sen sijaan vaarallisimmillaan erikoistilanteissa ja lopulta sen onnistui luoda jopa huomattavasti enemmän potentiaalisia maalintekopaikkoja kuin Suomen. Helmarit selvisi hyvän puolustuspelaamisen ansiosta ja olipa pikkuisen tuuriakin mukana. Emäntien paras paikka oli Jana Vojtekoválla, jonka kovan laukauksen Anna Tamminen ohjasi riman alta kulmapotkuksi.

Slovenian peli oli parhaimmillaan toisen puoliajan alun jälkeen, jolloin Helmarit oli todellisessa puristusotteessa ja hätää kärsimässä. Se loppui kuin seinään, kun Jutta Rantala viimeisteli Helmarien toisen osuman. Linda Sällström näki Slovakian korkealle nousseessa puolustuksessa aukon ja lähetti pitkän pallon Emma Koivistolle oikeaan laitaan. Koivisto puolestaan karautti vartijaltaan karkuun ja antoi poikittaissyötön Jutta Rantalalle, jolla oli helppo työ iskeä pallo tyhjiin.

Maalin jälkeen puntit tasoittuivat. Slovakia jatkoi ärhäkkää pelaamistaan, minkä usea suomalaispelaaja sai tuta koivissaan. Isoa pelillistä vaaraa kotijoukkue ei kuitenkaan enää aiheuttanut, mutta eipä Suomikaan intoutunut lisämaalien tekoon.

Ma 10.4.2023, Senec, NTC Senec
Slovakia - Suomi 0-2 (0-1)
34. 0-1 oma maali
64. 0-2 Jutta Rantala

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: