PalloTV - Hollanti murskasi U19-tyttöjen haaveet EM-lopputurnauksesta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.04.2023

Hollanti murskasi U19-tyttöjen haaveet EM-lopputurnauksesta

Pikkuhelmareille 0-2 tappio jatkokarsinnan viimeisessä ottelussa.

Suomen U19-tyttöjen hyvin alkanut urakka EM-jatkokarsintaturnauksessa päättyi tappioon ja kisapaikan valumiseen käsistä. Jatkokarsintalohkon viimeisestä ottelusta muodostui luonnollinen finaali, jonka Hollanti vei lukemin 2-0 (1-0). Kisoihin pääsemiseksi Suomi olisi tarvinnut voiton viimeisestä ottelusta.

Suomen tie Hollannissa järjestetyssä jatkokarsintalohkossa alkoi tukevalla 3-0 (3-0) voitolla Belgiasta. Italiassa ammatikseen pelaava Oona Sevenius teki kaksi maalia ja HJK:ta edustava Lotta Lindström yhden. Hollanti murskasi omassa avauksessaan Bulgarian 5-0 (0-0) ja jälkiviisaana sai näin ratkaisevan edun viimeiseen otteluun.

Toisella kierroksella Suomi oli vaikeuksissa Bulgarian kanssa, mutta onnistui nousemaan viimeisellä kympillä ensin tasoihin ja lisäajalla lopulta 3-2 (1-2) voittoon. Inka Sarjanoja vei Suomen johtoon, mutta Bulgaria iski todelliset pukukoppimaalit ensijakson lopulla - ensin tasoihin ja lopulta johtoon. Lindström toi Suomen tasatilanteeseen ja Neela Antikainen teki lopulta voittomaalin.

Bulgariasta otetun voiton myötä Hollannin kanssa käyty kisa säilyi entisellään. Emäntämaa oli niin ikään vaikeuksissa, mutta löi Belgian niin ikään lisäajan maalilla 2-1 (1-1). Viimeiselle kierrokselle lähdettiin tasapisteissä. Suomelta vaadittiin kuitenkin voittoa, koska maaliero oli Hollannin puolella. Tasapeli ei siis riittänyt lohkovoittoon.

Viimeisen ottelun loppulukemat olivat maltilliset, mutta Hollanti oli kirkkaasti parempi. Suomella oli alituiseen vaikeuksia päästä omalta puolustusalueelta pois eikä todellisia mahdollisuuksia Hollannin kaatamiseksi ollut. Puolustuspeli toimi kohtuullisesti, mutta vastustaja rakensi tarpeeksi laadukkaita tekopaikkoja tarvittujen osumien tekemiseksi.

Vaikka vastus oli kova, lopputulos - kisapaikatta jääminen - oli suomalaisille pettymys.

– Emme täyttäneet tavoitettamme, mistä olen tietenkin pettynyt. Minua harmittaa koko joukkueemme puolesta – pelaajat jättivät kentälle ihan kaikkensa, joukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas purki tuntojaan Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Yrityksen puutteesta homma ei jäänyt taaskaan kiinni. Meillä oli haasteita organisoiduissa hyökkäyksissä, mutta saimme luotua aihioita ja paikkoja, joista olisimme voineet tehdä maaleja. Vastustaja ei päässyt laukomaan montaa kertaa huippupaikasta, ja kumpikin maali tuli boksin ulkopuolelta lähteneestä vedosta. Puolustimme hyvin omalla puolustusneljänneksellämme sekä erikoistilanteissa. Hollanti on todella kova erikoistilannejoukkue, mutta hoidimme kaikki puolustuserikoistilanteet upeasti tänään.

Hollanti eteni EM-lopputurnaukseen, jonka järjestäjänä on karsintalohkoon osallistunut Belgia. Saksa, Tshekki, Ranska, Espanja, Islanti ja Itävalta ovat muut kisoihin selvinneet maat. Rannalle jääneiden joukossa olivat mm. Englanti, Norja, Ruotsi, Italia ja Tanska.

U19-maajoukkueen toiminta 2004 syntyneiden osalta loppui tähän jatkokarsintaturnauksen. Ikäluokka siirtyy kolkuttelemaan Helmarien B-maajoukkueen eli U23-naisten ovea. Vuonna 2005 syntyneet aloittavat U19-ikäluokan maajoukkuetoiminnan, kun eurooppalainen pelikausi vaihtuu uuteen loppukesästä.

Ti 11.4.2023, Escharen, Sportpark De Kranenhof
Suomi - Hollanti 0-2 (0-1)
27. 0-1 Ziva Henry
76. 0-2 Louise van Oosten

La 8.4.2023, Escharen, Sportpark De Kranenhof
Suomi - Bulgaria 3-2 (1-2)
19. 1-0 Inka Sarjanoja
43. 1-1 Nadezhda Ivanova
45. 1-2 Preslava Yordanova
81. 2-2 Lotta Lindström
90.+1 3-2 Neela Antikainen

Ke 5.4.2023, Venray, De Wieën
Belgia - Suomi 0-3 (0-3)
23. 0-1 Lotta Lindström
34. 0-2 Oona Sevenius
45.+1 0-3 Oona Sevenius

Artikkeliin liittyviä aiheita: