PalloTV - PalloTV Podcast jakso 5: Veikkausliiga jatkuu & Ykkönen alkaa - vieraana Mika Laurikainen, TPS
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Studio
|
13.04.2023

PalloTV Podcast jakso 5: Veikkausliiga jatkuu & Ykkönen alkaa – vieraana Mika Laurikainen, TPS

Vieraana TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen. Studiossa PalloTV:n Junnu Leskelä ja juontajana Raine Pernu. Podcastin teknisestä toteutuksesta vastaa Esa Harju, Elmerson Audio Works.

Voit kuunnella jakson myös Spotifysta:
https://open.spotify.com/episode/1GXfUbsPQ4u6j7MldO0cyq?si=gtgq0trgTpCTo-chypAPcA

SISÄLTÖ:

00:00-03:30 Esittelyt. Mika Laurikaisella on ollut näköalapaikka suomalaiseen jalkapalloiluun neljän vuosikymmenen aikana. Miten kotimainen futis on muuttunut tuona aikana?

03:45-05:07 Minkälaisena Laurikainen näkee alkavan Veikkausliigan? Minkälaista sarjaa hän ennakoi?

05:08-06:28 Muutamat veikkausliigajoukkueet ovat vahvistuneet tuntuvasti vielä sarjan alun kynnyksellä, minkälainen vaikutus sillä on joukkueiden keskinäisiin voimasuhteisiin? Miten asetelmat ovat muuttuneet?

06:40-16:55 Mitä Veikkausliigan ensimmäisellä kierroksella nähtiin? Oliko siellä yllätyksiä??

17:00-20:58 Vääristääkö Veikkausliigan alun omintakeinen otteluohjelma sarjaa? Kahden ensimmäisen kierroksen välissä on miltei kaksi viikkoa, osa joukkueista pelaa esimerkiksi viisi ensimmäistä otteluaan vieraissa ja osa pelaa kolme ensimmäistä kotona?

21:04-33:58 Veikkausliigan toinen kierros. Minkälaisia havaintoja ottelupareista?

34:04-40:38 Viikonloppuna alkavan Ykkösen pelaajabudjetit. Seurojen pelaajabudjeteissa on todella suuria eroja, mitä Laurikainen ajattelee siitä? Veikkausliigaseurat saavat 500 000 euroa televisiosopimuksista ennen kuin ovat pelanneet peliäkään. Onko olemassa vaara, että taloudellinen kuilu liigan ja Ykkösen seurojen välillä kasvaa peruttamattomasti? Onko tulossa olevasta sarjauudistuksesta korjaamaan tätä asetelmaa?

40:40-45:54 Ykkönen alkaa. Minkälaisena Laurikainen näkee kilpailutilanteen. Ketkä tappelevat noususta? Kenen on tyytyminen keskikastiin? Keitä uhkaa putoaminen? Voiko kärkikolmikon päätellä pelaajabudjettien koosta?