PalloTV - Asiantuntija Ilkka Marttila: "Voimasuhteet eivät muutu mutta tasaisempi sarja tulossa"
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
14.04.2023

Asiantuntija Ilkka Marttila: ”Voimasuhteet eivät muutu mutta tasaisempi sarja tulossa”

Kansallinen Liiga alkaa tänä viikonloppuna. PalloTV:n pitkässä ennakkovideossa asiantuntija Ilkka Marttila ruotii alkavan kauden voimasuhteita. Samassa haastattelussa kuullaan myös HJK:n uuden päävalmentajan Arttu Heinosen ja sarjan ainoan naispäävalmentajan, HPS:ää vetävän Mari Savolaisen mietteitä.

Kansallisen Liigan voimasuhteissa ei ole tapahtunut isoja muutoksia. Viime kautista sarjataulukkoa katsomalla saa pitkälti osviittaa siihen, mihin järjestykseen seurat tulevat asettumaan myös tämän kauden päätteeksi. Keskikastissa on pientä eloa ja kaikki viittaa siihen, että tästä kaudesta voi tulla hiukan tasaisempi kuin edellisestä - niin kärjessä kuin peräpäässäkin.

Kansallinen Liiga pelataan tutuksi tulleella sarjajärjestelmällä. Kymmenen joukkueen kaksinkertaisen sarjan jälkeen pelataan kuuden joukkueen ylempi loppusarja eli Mestaruussarja ja neljän joukkueen alempi loppusarja eli Haastajasarja. Loppusarjat jatkuvat runkosarjassa saavutetuista pisteistä.

Mestaruus ja himmeämmät mitalit jaetaan ylemmän loppusarjan järjestyksen perusteella. Alemman loppusarjan viimeinen putoaa Ykköseen ensi kaudeksi. Toiseksi viimeinen joutuu karsimaan sarjapaikastaan Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa.

Avauskierroksella on kaksi mielenkiintoista ottelua. Kierros huipentuu sunnuntaiseen Metroderbyyn, jossa HJK emännöin espoolaista FC Honkaa. Lauantaina testataan, onko mustan hevosen viittaa kantavalla HPS:llä mahdollisuuksia haastaa yksi potentiaalinen mitalisti Åland United. Lauantaina pelataan myös kaksi muutakin ottelua. Kansallinen Liiga käynnistyy jo tänään, kun Ilves matkustaa Myyrmäkeen testaamaan PK-35 Vantaan kyvykkyyttä.

Toimittajat: Raine Pernu (asiantuntija), Aleksi Rouvinen (päävalmentajat)

Artikkeliin liittyviä aiheita: