Samba Benga palaa TPS:n puolustukseen – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.05.2023

Samba Benga palaa TPS:n puolustukseen

Kuva: Tiina Pirilä

Kevään poissaololla erikoinen syy: Pelaajan passi katosi kotimaan visiitin aikana.

Ykkösen kautensa heikosti aloittanut TPS saa odotetun vahvistuksen puolustukseensa. Sarjan topparieliittiin kuuluva senegalilainen Samba Benga on allekirjoittanut vuoden mittaisen jatkosopimuksen turkulaisseuran kanssa.

Bengan nimi löytyi TPS:n jatkosopimusten toivelistalta, mutta valmistautuminen kauteen turkulaisten riveissä mutkistui erikoisesta syystä ja pitkäksi ajaksi. Bengan passi katosi kotimaahan tehdyllä matkalla. Byrokratian rattaat pyörivät tuskastuttavan hitaasti turkulaisseuran näkövinkkelistä ja Benga pääsi Suomeen vasta nyt.

– Samba oli viime kauden päätyttyä yksi niistä pelaajista, jotka halusimme ehdottomasti pitää joukkueessamme. Pitkään on tämän asian kanssa töitä tehty, ja olen erittäin tyytyväinen, että saatiin nyt vihdoin homma maaliin. Meillä on nyt Samban sopimuksen myötä joukkueessa aika hyvä määrä toppareita, mikä antaa meille erilaisia taktisia vaihtoehtoja, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen sanoo seuran verkkosivuilla.

Särkymävaran ja taktisten vaihtoehtojen lisäksi Laurikainen saa Bengasta kaivatun lisän niin pelikentälle kuin pukukopin suojiinkin.

– Ihmisenä Samba on erittäin sosiaalinen ja pidetty tyyppi, joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä. Pelaajana hän on isokokoinen, nopea ja hyvä kaksinkamppailija, jonka vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa, Laurikainen analysoi TPS:n verkkosivuilla.

Benga on pelannut Suomessa kaudesta 2019 lähtien. Hän tuli maahan EIF:n sopimuspelaajana aivan kauden kynnyksellä, mutta jatkoi matkaansa SJK:n riveihin jo kesän siirtoikkunassa. Benga viihtyi puolitoista kautta Seinäjoella, minkä jälkeen hän on edustanut TPS:ää kaudesta 2021 lähtien.

Valokuva: Tiina Pirilä / TPS TV

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia