PalloTV - Pikkuhuuhkajat kesäkuun maaotteluihin nimetty
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.05.2023

Pikkuhuuhkajat kesäkuun maaotteluihin nimetty

Suomi kohtaa vierasotteluissa Puolan ja Slovenian.

Alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue pelaa kaksi maaottelua kesäkuussa. Syksyllä alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Pikkuhuuhkajat kohtaa Varsovassa Puolan (15.6.) ja Kranj'ssa Slovenian (20.6.).

Suomi pelasi vuoden ensimmäiset maaottelunsa maaliskuussa, kun joukkue osallistui Antalya Cupiin. Pohjois-Makedonia kukisti Pikkuhuuhkajat rangaistuspotkuilla – Bulgariaa vastaan Mika Lehkosuon valmentama miehistö nappasi komean 2-0 voiton.

– Tapahtuma oli onnistunut, ja matkamme lähti käyntiin hyvin. Harjoittelimme pelitapamme prinsiippejä sekä treeneissä että peleissä – työstimme koko tapahtuman ajan toimintatapojamme pelaajien ja tiimini kanssa. Käytimme mielestäni yhteiset päivät tehokkaasti, päävalmentaja Mika Lehkosuo toteaa.

Kesäkuun ryhmässä on peräti seitsemän pelaajaa, jotka eivät olleet mukana Turkissa. Lucas Bergström, Tony Miettinen, Oliver Pettersson ja Naatan Skyttä joutuvat jäämään sivuun maaotteluista loukkaantumisten takia.

– Loukkaantumisia ja muutoksia tulee aina, ne kuuluvat jalkapalloon. Esimerkiksi Ville Koski ja Topi Keskinen ovat puolestaan palanneet kentille maaliskuun jälkeen, mikä on hieno asia. Moni pelaajistamme on ensi kertaa mukana tämän projektin tapahtumassa, ja heidät on tärkeää ajaa sisään toimintaamme mahdollisimman nopeasti.

Maaliskuun vastustajat olivat neloskorista, joten Puola (kakkoskori) ja Slovenia (kolmoskori) tarjoavat Suomelle (kolmoskori) todennäköisesti kovemmat mittarit.

– Mielestäni meitä ei testattu maaliskuussa täysillä puolustussuuntaan. Uskon, että etenkin Puolaa vastaan meiltä vaaditaan paljon enemmän. Tavoitteenamme on ilman muuta voittaa molemmat pelit. Samalla haluamme vahvistaa toimintakulttuuriamme koko tapahtuman ajan.

Nimetty joukkue:
Elmo Henriksson, mv (IFK Mariehamn)
Eetu Huuhtanen, mv (FC Inter)
Lasse Schulz, mv (SpVgg Greuther Fürth)
Tomas Galvez (Manchester City)
Jere Kallinen (AC Oulu)
Otto Kemppainen (SJK)
Topi Keskinen (HJK)
Miika Koskela (Tromsø IL)
Ville Koski (FC Honka)
Otso Koskinen (FC Honka)
Otso Liimatta (AC Oulu)
Adam Marhiev (FK RFS)
Kai Meriluoto (HJK)
Eetu Mömmö (FH)
Jussi Niska (FC Inter)
Niklas Pyyhtiä (Bologna FC)
Agon Sadiku (Rosenborg BK)
Nikolas Talo (FC Groningen)
Juho Talvitie (Lommel SK)
Robin Tihi (AIK)
Santeri Väänänen (Rosenborg BK)
Kalle Wallius (Bologna FC)
Leo Walta (HB Køge)

Artikkeliin liittyviä aiheita: