PalloTV - Huuhkajille komea voitto Sloveniasta - Täysi tupa helteisissä karnevaali-tunnelmissa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
16.06.2023

Huuhkajille komea voitto Sloveniasta – Täysi tupa helteisissä karnevaali-tunnelmissa

Suomi - Slovenia 2-0 (1-0)

Huuhkajat otti EM-karsinnan ensimmäisessä kotiottelussa komean ja tärkeän voiton Sloveniasta maalein 2-0 (1-0). Voiton myötä Huuhkajat nousi karsintalohkon ykköseksi. Olympiastadion oli loppuunmyyty ja tunnelma helteisessä Helsingissä hetkittäin jopa epäsuomalaisen karnevaalimainen.

Joel Pohjanpalo ja Oliver Antman vastasivat Huuhkajien maaleista. Pohjanpalon tekemää avausosumaa edelsi Suomen pitkä pallonhallintajakso. Slovenia oli vastaanottavana osapuolena eikä saanut palloon minkäänlaista kontrollia. Kosketukset pelivälineeseen olivat lähinnä epätoivoisia purku- tai syötönkatkoyrityksiä.

Maalia olivat rakentamassa Kaan Kairinen, Antman ja Teemu Pukki. Pallonriiston jälkeen Kairinen syötti Antmanille, joka puolestaan jatkoi Pukille kohti kulmaa. Pukin matala keskitys tavoitti Pohjanpalon, joka sijoitti pallon maaliin. Veto oli nöyryytys Slovenian maalivahdille, joka päästi pallon maaliin käsien läpi ja jalkojen välistä.

Osittain samat nimet olivat mukana myös Huuhkajien toisessa maalissa. Se lähti liikkeelle Rasmus Schüllerin oivallisesta syötönkatkosta. Schüller jatkoi Pukille, joka tavoitti Antmanin. Tulinen veto upposi Slovenian maalin takanurkkaan.

Voitto nosti Suomen ainakin hetkellisesti karsintalohkon kärkeen. Tosin on huomioitava, että Huuhkajat ja Slovenia ovat pelanneet jo kolme ottelua. Lähimmillä uhkaajilla - Kazakstanilla, Pohjois-Irlannilla ja Tanskalla - on vasta kaksi ottelua pelattuna. Jokaisella näistä on kolme pistettä eli voitolla ne pystyvät nousemaan tasapisteisiin Suomen ja Slovenian kanssa.

Kärkikaksikon saldo on maalieroa ja sekä tehtyjä että päästettyjä maaleja myöten täsmälleen identtinen. Keskinäisen ottelun voitto pitää Suomen lohkon ykkösenä ennen Sloveniaa.

Huuhkajien seuraava ottelu pelataan maanantaina. Suomi kohtaa silloin San Marinon.

Pe 16.6.2023, Helsinki, Olympiastadion
Suomi - Slovenia 2-0 (1-0)
13. 1-0 Joel Pohjanpalo
64. 2-0 Oliver Antman
yleisöä: 32 560

Artikkeliin liittyviä aiheita: