PalloTV - Suomen Palloliitto mukana Helsinki Pride -viikolla
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.06.2023

Suomen Palloliitto mukana Helsinki Pride -viikolla

Ihmisoikeuksia ja jalkapalloa - Respect Pride -turnaus järjestetään kuudetta kertaa Töölön jalkapallokentällä

Ihmisoikeuksia ja jalkapalloa - Respect Pride -turnaus järjestetään kuudetta kertaa osana Helsinki Pride -viikkoa Töölön Pallokentällä perjantaina 30.6.2023. Turnaus on osallistujille maksuton, matalan kynnyksen aikuisten harrastejalkapallotapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikkien sukupuolien ja seksuaalisen suuntautumisen edustajat.

Turnaukseen voi ilmoittautua mukaan joukkueena tai yksittäisenä pelaajana. Tapahtumassa kilpaillaan kolmessa sarjassa: Naiset, Miehet ja Sekasarja. Tapahtumassa huomioidaan sukupuolten moninaisuus ja jokainen saa valita sen sarjan, mikä tuntuu itselle sukupuolen ilmaisulta sopivimmalta tai vähiten väärältä.

Tapahtumaan väriä tuo monenkirjava osallistujajoukko, joka koostuu niin harrastesarjajoukkueista kuin yhteistyökumppaneiden joukkueista. Kutsuttuina on esimerkiksi eduskunnan jalkapallojoukkue, Helsingin kaupungin hallinto, SETA ja Olympiakomitean hallinto. Karnevaalitunnelmaa on luomassa DJ-Lulu.

Tapahtuma on osa Helsinki Priden tapahtumatarjontaa, jossa yhdistyy Helsinki Priden vuoden teema ”Riemu ja Kapina”. Jalkapallon iloa tuottavan voiman ja yhdenvertaisemman urheilun puolesta puhuvat muun muassa kampanjat Football v Homophobia ja Ihmisoikeusliiton Älä Riko Urheilua -kampanja.

Tapahtuman suojelijana toimii Palloliiton hallituksen jäsen ja Kansallisen Liigan puheenjohtaja Mariet Louhento. Pelaajalähettiläinä toimivat Linda Sällström, Essi Sainio ja Paulus Arajuuri.

Tapahtuman järjestää H.O.T ry yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n sekä monikulttuuristen liikuntajärjestöjen Liikkukaa – Sport 4 All ry ja Monaliiku ry:n kanssa. Monaliikun Insprires-hanke tulee myös näkymään tapahtumapäivänä. H.O.T. ry on vuonna 1997 perustettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille suunnattu liikunta- ja urheiluseura.

Lähde: Suomen Palloliitto / PalloTV

Muita uutisia