PalloTV - Eurosarjojen karsinta-arpa pyörähti - Pohjois-Irlannin mestari HJK:n ensimmäinen este
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.06.2023

Eurosarjojen karsinta-arpa pyörähti – Pohjois-Irlannin mestari HJK:n ensimmäinen este

FC Hakalle myös pohjoisirlantilainen vastustaja - FC Honkaa odottaa pitkä ja rasittava mutta varmuudella eksoottinen reissu Kazakstaniin.

Tämän kauden eurosarjojen ensimmäisten varsinaisten karsintakierrosten otteluparit arvottiin tänään UEFA:n päämajassa Nyonissa Sveitsissä. Suomalaisista seuroista HJK osallistuu Mestareiden Liigaan sekä KuPS, FC Honka ja FC Haka Konferenssiliigaan. KuPS pääsee suoraan toiselle kierrokselle.

Larne FC arvottiin HJK:n vastustajaksi Mestareiden Liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle. Kyseessä on Pohjois-Irlannin puolustava mestari. Larne FC on jo 1800-luvulla perustettu perinteikäs ja vanha jalkapalloseura, mutta se voitti ensimmäisen Pohjois-Irlannin mestaruuden vasta viime kaudella.

HJK aloittaa otteluparin kotikentällä. Ensimmäinen puolikas pelataan 11. tai 12. heinäkuuta ja toinen ottelu 18. tai 19. heinäkuuta.

Arvonnat jatkuvat HJK:n osalta huomenna, jolloin selviää kaksi asiaa: otteluparin voittajan vastustaja Mestareiden Liigan toiselle karsintakierrokselle sekä häviäjän vastustaja Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle.

Pudotuspelien kautta paikan eurokentille lunastanut FC Haka saa niin ikään pohjoisirlantilaisen vastustajan Konferenssiliigan karsintoihin. FC Haka kohtaa Crusaders FC:n. Ottelun ensimmäinen osa pelataan Valkeakoskella 13. heinäkuuta ja toinen osa Belfastissa 20. heinäkuuta.

FC Hongan kohtaloksi tuli se, mitä suomalaiset joukkueet yleensä pelkäävät eurovastustajien arvonnoissa. Arpa heitti espoolaisten vastustajaksi kazakstanilaisen FC Tobolin. Tiedossa on siis pitkä, rasittava, kallis ja eksoottinen reissu itään, jossa yleensä sattuu ja tapahtuu vähän kaikenlaista. FC Honka aloittaa otteluparin vieraissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: