PalloTV - "Odotan, että meidän oma peli kehittyy", Oona Siren, KuPS

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.06.2023

”Odotan, että meidän oma peli kehittyy”, Oona Siren, KuPS

KuPS:n alkukausi naisten Kansallisessa Liigassa on ollut värikäs ja poikkeava. Kahtena viime vuotena lähes ylivoimaiseen tapaan menestymään tottunut joukkue menetti siirtomarkkinoilla tärkeitä palasia ulkomaille eikä tilalle löytynyt toimivaa reseptiä oikeine osasineen. Se on näkynyt suoraan tuloksissa.

Yksi ulkomaille siirtyneistä pelaajista oli oululaislähtöinen Emma Peuhkurinen, jonka panos keskikentän pohjalla oli elintärkeä KuPS:n voitettua mestaruuden viime kaudella. Peuhkurisen vaihdettua isommille kentille suuriin saappaisiin astui Oona Siren, jonka pelipaikka putosi ylemmältä keskikentältä pohjapelaajan tontille.

PalloTV kysyi, miten Siren otti muutoksen vastaan? Millä tavalla hän sopeutui uuteen rooliinsa?

Poikkeavan kevään kruunasi valmentajan vaihtuminen. KuPS:aa luotsannut Ollipekka Ojala joutui jättäytymään sivuun - työuupumus vei nuoren pääkäskijän pitkälle sairaslomalle. KuPS ei halunnut toistaa miesten joukkueen kanssa tehtyä virhettä ja palkkasi nopeasti tilalle pitkän linjan mestarivalmentajan Pauliina Miettisen.

Miten Siren otti muutoksen vastaan? Miten arki on muuttunut KuPS:ssa keskikenttäpelaajan näkökulmasta? Onko tiedossa pelilliseen rooliin muutoksia? Mitä mieltä Siren on mahdollisista vahvistuksista ja kilpailijoista omalle pelipaikalleen? Miten hän analysoi KuPS:n otteita runkosarjan ensimmäisellä puolikkaalla? Entä mitä hän odottaa syyskierrokselta?

Toimittaja: Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: