PalloTV - Naisten maajoukkue heinäkuun otteluihin nimetty

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

04.07.2023

Naisten maajoukkue heinäkuun otteluihin nimetty

Joukossa kaksi ensikertalaista, kun Helmarit kohtaa Islannin ja Skotlannin.

Suomen naisten maajoukkueen Helmareiden valmistautuminen kohti syksyllä alkavaa Kansojen Liigaa huipentuu heinäkuun puolivälissä, kun joukkue pelaa ottelut Islantia ja Skotlantia vastaan. Suomi kohtaa Islannin Reykjavikissa 14. heinäkuuta ja Skotlannin Tampereen Ratinassa neljä päivää myöhemmin.

Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt Suomen joukkueeseen 25 pelaajaa. Emmi Alanen jää loukkaantumisen vuoksi sivuun ja häneltä vapaaksi jäävä 25. pelaajan paikka täytetään myöhemin. Nyt nimetyssä joukkueessa on kaksi ensikertalaista, kun Italiaan AC Milanin organisaatioon alkuvuodesta siirtynyt Oona Sevenius sekä HPS:ää Kansallisessa Liigassa edustava Aada Nurmi nähdään ensimmäistä kertaa Helmareiden mukana ensimmäistä kertaa.

– Oona on ollut aina tehokas maalintekijä kaikissa ikäluokkamaajoukkueessa sekä seurajoukkueissaan. Hän olisi ollut ajankohtainen valinta Helmareihin jo aikaisemmin, mutta koimme silloin paremmaksi, että hän kantaa vastuuta alle 19-vuotiaissa.

– Aada taas on pelannut todella vahvan kauden Kansallisessa Liigassa ja nousee nyt mukaan – ehkä jopa hieman aikaisemmin kuin odotimme. Hän on poikkeuksellisen hyvä pallonriistäjä ja keskikentän kamppailutilannepelaaja, päävalmentaja Saloranta kuvailee kahta debytanttia.

Suomi ja FIFA:n rankingissa 15. sijalla oleva Islanti ovat kohdanneet edelliskerran tuplamaaottelussa vuonna 2019. Silloin ensimmäinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja toinen Islannin voittoon lukemin 2–0.

Kahdeksan pykälää alempana oleva Skotlanti puolestaan on Suomelle tuttu vastustaja edellisistä EM-karsinnoista vuoden 2020 lopulta. Tuolloin Suomi otti skoteista yksimaaliset voitot sekä koti- että vieraskentällä.

– Molemmat ottelut ovat valmistautumista Nations Leagueen ja lohkovastustajiin mutta myös siihen, että mikäli nousemme tavoitteiden mukaisesti siellä A-liigaan, niin meillä tulee ensi keväänä olemaan tämän tason joukkueita vastassa, päävalmentaja taustoittaa.

Maajoukkueen mediatilaisuudessa paikalla ollut Sevenius oli luonnollisesti iloinen tulevasta haasteesta ja askeleesta maajoukkueurallaan.

– On kunnia päästä edustamaan Suomen A-maajoukkuetta. Tästä on unelmoitu pienestä asti ja pääsy Helmareihin on ollut lähivuosien yksi isoista tavotteistani. Odotan, että pääsen näkemään miten A-maajoukkueessa toimitaan ja tutustun muihin maajoukkuepelaajiin.

Lähde: Suomen Palloliitto / PalloTV

Nimetty joukkue:
Anna Koivunen, mv (IFK Kalmar)
Tinja-Riikka Korpela, mv (AS Roma)
Anna Tamminen, mv (Hammarby IF)
Olga Ahtinen (Linköpings FC)
Adelina Engman (Hammarby IF)
Sanni Franssi (Real Sociedad)
Nora Heroum (Parma Calcio 1913)
Emma Koivisto (Liverpool FC)
Vilma Koivisto (IFK Norrköping)
Heidi Kollanen (KIF Örebro)
Katariina Kosola (KIF Örebro)
Natalia Kuikka (Portland Thorns)
Nea Lehtola (Brøndby IF)
Aada Nurmi (HPS)
Eva Nyström (Hammarby IF)
Tiia Peltonen (Fortuna Hjørring)
Emma Peuhkurinen (KIF Örebro)
Elli Pikkujämsä (Racing Louisville)
Jutta Rantala (Vittsjö GIK)
Oona Sevenius (AC Milan)
Oona Siren (KuPS)
Eveliina Summanen (Tottenham Hotspur FC)
Linda Sällström (Vittsjö GIK)
Ria Öling (FC Rosengård)

Artikkeliin liittyviä aiheita: