PalloTV - HJK kävi kuilun partaalla - Jatko-ottelun oma maali pelasti jatkoon

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.07.2023

HJK kävi kuilun partaalla – Jatko-ottelun oma maali pelasti jatkoon

RAPORTTI: Larne FC - HJK 2-2 (0-1) jo. Yhteismaalit 2-3.

HJK jatkaa Mestareiden Liigan toiselle karsintakierrokselle. Paikka irtosi vaikeamman kautta, kun Klubin vastustaja, pohjoisirlantilainen Larne FC venytti taistelun jatko-otteluun asti. Ottelu päättyi lopulta 2-2 (0-1, 2-1) ja yhteismaalit olivat HJK:n hyväksi 3-2. Klubin seuraava vastustaja on norjalainen Molde FK. Larnen pelit jatkuvat Konferenssiliigan toisella kierroksella kosovalaista FC Ballkania vastaan.

Kaikki näytti Klubin kannalta vielä hyvältä, kun Tuomas Ollila laukoi helsinkiläiset 1-0 johtoon ja muutti yhteismaalitilanteen 2-0:aan. Syötön tarjoili alkukauden komeetta mutta viime viime aikoina piilossa vaeltanut Topi Keskinen.

Toisella puoliajalla Larne FC laittoi kaikki panokset pöytään. HJK joutui alakynteen ja sen peli sekosi Larnen muutettua hyökkäämisensä aikaisempaa suoraviivaisemmaksi. Ensimmäinen annos kylmää vettä tarjoiltiin reilun tunnin jälkeen, kun pallo vietiin pilkulle Jukka Raitalan käsivirheen seurauksena. Tuomioon tarvittiin HJK:n toiseksi parhaan kaverin eli VAR:n apua. Lee Bonis iski rangaistuspotkun Jesse Östin selän taakse.

Viimeisillä hetkillä yksi keskitys pääsi rikkomaan HJK:n puolustuslinjan ja Joseph Thomson pääsi kiskaisemaan takatontilta yhteismaalit tasatilanteeseen. Larne FC:n ilo jäi lyhytaikaiseksi. Jatko-ottelu ehti vanheta vain muutaman minuutin, kun joukkueen oma pelaaja suti Roope Riskin yrityksen maaliin.

– Alun pienen hermoilun jälkeen meillä oli homma hyvin hanskassa. Saimme luotua hyviä tilanteita, ja peli oli hyvin kontrollissamme. Näytti siltä, että laskettelemme voittoon, HJK:n tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas kommentoi seuran verkkosivuilla.

Korkeakunnas harmitteli toisen puoliajan heikkoa esitystä.

– Jäimme jotenkin ihan telineisiin ja unohdimme kokonaan hyvän pelaamisemme. Emme päässeet huilaamaan pallollisen pelin kautta ja prässimme oli koko ajan vähän myöhässä. Vastustaja toimitti tuhottomasti palloa boksiin, ja jäimme pahasti alakynteen. Se oli taistelua ja selviytymistä.

Kokonaisuuteen valmentaja oli kuitenkin tyytyväinen.

– Kaikista tyytyväisin olen siihen, mitä tällainen taisteluvoitto merkitsee joukkueelle henkisesti. Pelissämme oli hyviä elementtejä, joiden varaan voidaan pelillisesti jatkaa rakentamista. Henkisen puolen kanssa pitää tehdä edelleen hommia, jotta kokonaisuus pysyy paremmin kasassa, eikä tule näin suuria heittoja pelin sisällä, Korkeakunnas analysoi HJK:n verkkosivuilla.

HJK aloittaa seuraavan kierroksen otteluparin kotikentällään. Molde saapuu Helsinkiin ti 25. heinäkuuta. Norjassa pelataan ke 2. elokuuta. Otteluiden välissä HJK jatkaa urakoimistaan myös kotimaisessa Veikkausliigassa - tulevana lauantaina HJK isännöi Ilvestä ja viikkoa myöhemmin matkustaa huippuotteluun SJK:n vieraaksi.

Larne FC - HJK 2-2 (0-1) jo
26. 0-1 Tuomas Ollila
65. 1-1 Lee Bonis (rp)
87. 2-1 Joseph Thomson
96. 2-2 oma maali

Yhteismaalit 2-3.

Artikkeliin liittyviä aiheita: