PalloTV - Euroarpa pyöri UEFA:n päämajassa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.07.2023

Euroarpa pyöri UEFA:n päämajassa

HJK:n ja KuPS:n seuraavat karsintavastustajat ovat tiedossa.

Eurosarjojen - Mestareiden Liigan, Eurooppaliigan ja Konferenssiliigan - seuraavat karsintakierrokset ovat arvottu UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa. Suomalaisseuroista vielä mukana oleville HJK:lle ja KuPS:lle arvottiin seuraavat vastustajat.

HJK on tällä hetkellä mukana Mestareiden Liigan toisella karsintakierroksella. Se yrittää raivata tieltään norjalaisen Molde FK:n. Jos HJK selviää jatkoon, Mestareiden Liigan kolmannella karsintakierroksella vastaan asettuu voittaja färsaarelaisen KÍ Klaksvíkin ja ruotsalaisen BK Häckenin välisestä ottelusta.

Toisen karsintakierroksen ensimmäinen ottelu pelataan Helsingissä huomenna. Toinen osa on Molden kotikentällä 2. elokuuta. Kolmannen karsintakierroksen ensimmäinen ottelu on joko 8. tai 9. elokuuta ja toinen 15. elokuuta. HJK aloittaa vieraissa.

Jos HJK häviää, sen pelit jatkuvat Eurooppaliigan kolmannella karsintakierroksella. Vastustajaksi tulee häviäjä ottelusta, jossa ovat vastakkain puolalainen RKS Raków Częstochowa ja suomalaisille tuttu eurovastustaja, azerbaidzhanilainen FK Qarabağ. HJK aloittaa vieraissa. Nämä ottelut pelataan 10. ja 17. elokuuta.

KuPS:n eurotaival alkaa Konferenssiliigan toiselta karsintakierrokselta. Se kohtaa pohjoisirlantilaisen mutta Irlannin sarjassa pelaavan Derry City FC:n. Joukkueet kohtaavat Derryn kotikentällä torstaina. KuPS:n isännöintivuoro on 3. elokuuta.

Otteluparin voittaja kohtaa kolmannella karsintakierroksella voittajan sveitsiläisen FC Baselin ja kazakstanilaisen FC Tobolin välisestä ottelusta. KuPS aloittaa vieraissa. Päivämäärät ovat 10. ja 17. elokuuta.

Arpa on osoittanut omat oikkunsa tämän kauden karsinnoissa. Suomalaisjoukkueet ovat saaneet vastaansa kolme pohjoisirlantilaista seuraa. Jos ottelut kulkevat sopivaa rataa, FC Tobol puolestaan kohtaa jo toisen suomalaisseuran.

FC Haka ja FC Honka ovat pudonneet Konferenssiliigasta. FC Haka hävisi pohjoisirlantilaiselle Crusaders FC:lle. Tobol oli se seura, joka lähetti Hongan laulukuoroon.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia