PalloTV - KuPS hukkasi ison mahdollisuuden - Derry City tasapelillä jatkoon
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

03.08.2023

KuPS hukkasi ison mahdollisuuden – Derry City tasapelillä jatkoon

KuPS - Derry City FC 3-3 (2-1), yhteismaalit 4-5.

Kuopion Palloseuralta jäi näyttelemättä sille käsikirjoitettu rooli tehdä suomalaisia eurojalkapallon urotekoja. KuPS joutui tyytymään 3-3 (2-1) tasapeliin toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa pohjoisirlantilaista mutta Irlannin sarjassa pelaavaa Derry City FC:tä vastaan. Näin ollen Derry City menee jatkoon yhteismaalein 5-4.

KuPS sai kylmää vettä niskaansa jo ottelun alkuminuuteilla, kun ensimmäisessäkin ottelussa tulosta tehnyt Cian Kavanagh puski vieraat johtoon ja yhteistuloksessa kahden maalin karkumatkalle. Derryn johtomaali syntyi vastahyökkäyksestä kesken kovan KuPS-painostuksen.

Jasse Tuominen ja Saku Savolainen nostattivat omilla suorituksillaan kuopiolaistoiveiden rimaa. Tuominen puski tasoituksen kulmapotkusta ja hetkeä ennen taukoa Savolainen laukoi vastustajan puolustajan kautta KuPS:n johtoon. Tauolle mentäessä yhteistilanne oli tasan 3-3.

Toinen puoliaika alkoi maali-iloittelulla. Sadio Diallo tasoitti ottelun, mutta vain kolme minuuttia myöhemmin KuPS siirtyi jälleen johtoon. Savolainen teki illan toisen maalinsa. Michael Duffy sai vielä kunnian viimeistellä Derry Cityn toisen tasoituksen, jolla vierasjoukkue lunasti jatkopaikan yhden maalin turvin.

Kolmannella kierroksella Derry City FC kohtaa kazakstanilaisen FC Tobolin, joka pudotti FC Hongan jatkosta ensimmäisellä kierroksella. KuPS:n pelit eurokentillä päättyvät tähän. Toisen kierroksen putoaminen kartuttaa kuitenkin sen kassaa 350 000 euron kipukorvauksella.

KuPS - Derry City FC 3-3 (2-1)
13. 0-1 Cian Kavanagh
24. 1-1 Jasse Tuominen
44. 2-1 Saku Savolainen
55. 2-2 Sadio Diallo
58. 3-2 Saku Savolainen
69. 3-3 Michael Duffy

Artikkeliin liittyviä aiheita: