PalloTV - ”Joukkueemme menestyminen ei ole yllättänyt”, päävalmentaja Joonas Rantanen, IF Gnistan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
07.08.2023

”Joukkueemme menestyminen ei ole yllättänyt”, päävalmentaja Joonas Rantanen, IF Gnistan

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa otetaan pulssi Ykkösen kärkipaikalla komeilevalta IF Gnistanilta. Stadilaiset ovat pelanneet hienon kauden, vaikka tuloskunto onkin horjahdellut viime kierroksilla. Viime viikonloppuna ”Gnisu” palasikin voittokantaan KPV:n kustannuksella neljän voitottoman ottelun jälkeen.

Oulunkyläläiset ovat pelanneet itsensä erinomaiseen saumaan suoraa sarjanousua tai nousukarsintapaikkaa ajatellen. Joukkue on pelannut 18 ottelua, joista se on kerännyt 38 pistettä, 11-5-2, maalierolla 31-14. Sarjan kakkosena oleva MP on pinnan päässä ja kolmantena oleva EIF on viisi pistettä jäljessä. Kaikki on siis omissa käsissä, kun runkosarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Gnistanin hyviä esityksiä ei voi pitää minään jättiyllätyksenä. Seurassa on tehty määrätietoista työtä jo useamman vuoden ajan. Taustoja ja joukkuetta on rakennettu maltilla ja nyt tulosta alkaa tulla. Itse joukkue on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Päävalmentaja Joonas Rantasen rekrytoiminen HJK-leiristä viime kaudelle oli fiksu liike seurajohdolta.

Viime kausi meni vielä opetellessa ja joukkue jäi sarjassa seitsemänneksi. Nyt Rantasella on ollut aikaa rakentaa itsensä näköinen joukkueen, joka on pullollaan nuoria pääkaupunkiseudulla oppinsa saaneita moderneja pelaajia. Ja kun yhtälöön on lisätty kokemusta Eero Markkasen, Konsta Rasimuksen ja Medon muodossa niin menestyksen ainekset alkavat olla kasassa.

PalloTV tapasi Rantasen ennen viime viikonlopun KPV-matsia ja kysyi, mistä viime kierroksilla nähty tuloskunnon notkahtaminen on mahtanut johtua? Yllättikö oman joukkueen vahva meno alkukaudesta? Mihin Gnistanin vahva alkukausi perustuu ja mitä pitää jatkossa parantaa? Mitä hän ajattelee väitteistä, että Gnistanin kupla olisi puhjennut? Millä mielin loppukauteen?   

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: