PalloTV - ”Tavoitteena ei voi olla muu kuin sarjan voitto”, Konsta Rasimus, Gnistan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.08.2023

”Tavoitteena ei voi olla muu kuin sarjan voitto”, Konsta Rasimus, Gnistan

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa on Ykkösen kärkipaikkaa hallussaan pitävä IF Gnistan. Alkuviikosta kuulimme päävalmentaja Rantasen mietteitä kauden kulusta. Tänään päästämme ääneen keskuspuolustaja Konsta Rasimuksen, 32. Hän siirtyi täksi kaudeksi Gnistaniin FC Hongasta, jossa hän pelasi edelliset kuusi kautta.

PalloTV tapasi Rasimuksen ennen viime viikonlopun KPV-matsia, ja kysyi miten pelaaminen eroaa Veikkausliigan ja Ykkösen välillä? Minkälaista jalkapalloa päävalmentaja Rantanen haluaa nähdä? Miten Rasimus kokee oman roolinsa joukkueessa? Millä hän selittää joukkueensa tuloskunnon notkahduksen heinäkuussa? Millä mielin hän lähtee loppukauteen?

Gnistan on pelannut itsensä erinomaiseen asemaan. 18 pelatun ottelun jälkeen sillä on 38 pistettä, 11-5-2, maalierolla 31-14. Sarjataulukon toisella sijalla oleva MP on pisteen päässä. Kolmantena oleva EIF on viisi pinnaa jäljessä, kun runkosarjaa on enää neljä kierrosta pelaamatta.

Oulunkyläläisten tavoittelema suora sarjanousu tai nousukarsintapaikka ovat realismia. Tavoitetta tukee sekin, että joukkue on suorittanut tasaisesti läpi kauden. Edes heinäkuussa nähty voitottomien otteluiden putki ei ollut mikään pelillinen katastrofi.

Gnistanin vahvoja esityksiä ei voi pitää minään jymy-yllätyksenä. Seurassa on tehty hartiavoimin töitä jo useamman vuoden ajan. Sen urheilullista yhtälöä on rakennettu maltilla ja nyt tulosta on alkanut tulla. Itse joukkue on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Päävalmentaja Joonas Rantasen rekrytoiminen Klubi-leiristä viime kaudelle oli hyvä peliliike Gnistanin seurajohdolta. Viime kausi meni vielä harjoitellessa ja joukkue jäi sarjassa seitsemänneksi. Nyt Rantanen on päässyt rakentamaan itsensä näköisen joukkueen, joka pääosin koostuu nuorista pääkaupunkiseudulla oppinsa saaneista moderneista pelaajista. Lisäksi ryhmään on rekrytoitu kokemusta Konsta Rasimuksen, Eero Markkasen ja Medon muodossa.

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: