PalloTV - KTP lähettää miehiä lainasopimuksilla Ykkösen seuroihin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.08.2023

KTP lähettää miehiä lainasopimuksilla Ykkösen seuroihin

Matias Paavola siirtyy liiganousua tavoittelevaan Gnistaniin ja Aleksi Tarvonen sarjapaikastaan taistelevaan JJK:hon. Molempien pelaajien kautta yhdistää rikkonaisuus loukkaantumisten vuoksi. Kumpikin lähtee myös paikkaamaan loukkaantumisten jättämiä aukkoja uusiin seuroihinsa.

KTP on vielä siirtoikkunan kynnyksellä tehnyt lainasopimukset pelaajista, jotka siirtyvät Kotkasta kahteen Ykkösen seuraan. Matias Paavola, 23 (kuvassa vas.), lähtee vahvistamaan liiganousua tavoittelevan helsinkiläisen Gnistanin puolustusta. Hyökkäyspään pelaajan Aleksi Tarvosen, 29, osoite löytyy jatkossa Jyväskylästä, jossa JJK taistelee sarjasopimuksensa uusimiseksi. Molempien pelaajien lainat kestävät kauden loppuun.

Kauden rikkonaisuus terveystilanteen takia yhdistää Paavolaa ja Tarvosta. Molemmat lähtevät hakemaan alemmalta sarjatasolta painavampaa vastuuta ja isompia minuutteja pitkän toipumisajan jälkeen.

Paavola oli toista kuukautta sivussa nilkkavamman takia. Tarvonen joutui telakalle huhtikuussa KTP:n pelatessa Suomen Cupin ottelua Lehmon Palloa vastaan Joensuussa. Pelaaja kertoo KTP:n sivuilla, että keskitystä tavoitellessa hän löi kasvonsa vastustajan takaraivoon. Iskun seurauksena kasvoihin tuli murtumia, jotka oli korjattava leikkauspöydällä.

Loukkaantumisesta jäi Tarvoselle myös pysyviä seurauksia, mutta kasvojen toisen puolen ajoittainen turvotus tai hermoratojen katkeamisesta seurannut tunnottomuus on haitannut päivittäistä tekemistä.

Kumpikin pelaaja on loukkaantumistensa myötä pudonnut vähille minuuteille. Tarvosen osalta siirto tuli nopeasti eteen, sillä JJK:n kiinnostus häntä kohtaan heräsi vasta siirtoikkunan viime metreillä. Motivaatio uuden hyökkääjän hankintaan löytyi samasta syystä. JJK:n ykköspyssyn Robin Saastamoisen kausi päättyi eturistisiteen katkeamiseen.

– JJK halusi minut sinne tosi paljon. Nyt on iso rooli tarjolla, Tarvonen kommentoi siirtoaan KTP:n verkkosivuilla.

Tarvonen odottaa tulevansa entistä vahvempana takaisin ja ottaa siksi Jyväskylän projektin vastaan ilolla.

– Sovimme seuran kanssa, että näin on molempien kannalta hyvä. Peliaika olisi jäänyt pienemmälle täällä. Otan tämän hienona haasteena, eikä hampaan koloon jää mitään. Tarkoituksena on taas tulla entistäkin vahvempana ensi kaudella takaisin.

Loukkaantumiset olivat syynä myös Gnistanin suunnalla, miksi Ykkösen sarjakärki lähti vahvistamaan puolustustaan.

– Puolustuslinjan terveystilanne ei ole täysin optimaalinen ja sen myötä päätimme vahvistaa sitäkin osa-aluetta vielä loppukaudeksi. Kestämme mahdolliset poissaolot paremmin ja saamme yhden hyvän vaihtoehdon lisää, Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen sanailee seuran verkkosivuilla.

Paavola voi pelata puolustajien tonteilla kummallakin laidalla, mutta Rantanen laskee hänet yhdeksi vaihtoehdoksi myös topparin paikalle. Tästä syystä Paavola oli Gnistanin kiikarissa.

– Matias pystyy pelaamaan kaikkia puolustuslinjan paikkoja ja on sen myötä erittäin monikäyttöinen pelaaja. Hyvien perusominaisuuksien lisäksi Matias on erittäin hyvä pääpelaaja, Rantanen analysoi Gnistanin verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: