PalloTV - Pikkuhuuhkajat nimetty syyskuun koitoksiin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.08.2023

Pikkuhuuhkajat nimetty syyskuun koitoksiin

Suomi kohtaa Islannin harjoitusottelussa ja Sveitsin EM-karsinnan avauksessa. Molemmat ottelut pelataan Turussa.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo on nimennyt joukkueensa syyskuun kahteen otteluun. Alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue aloittaa EM-karsintaurakkansa tiistaina 12. syyskuuta, kun vastaan asettuu Sveitsi. Tätä ennen Suomi kohtaa Islannin kenraaliharjoituksessaan torstaina 7. syyskuuta. Molemmat ottelut pelataan Turun jalkapallostadionilla

Pikkuhuuhkajat pelasi edelliset maaottelunsa kesäkuussa. Puolan vieraana Suomi joutui tyytymään 1-1 tasapeliin, ja Sloveniaa vastaan Mika Lehkosuon miehistö kärsi 0-1 tappion. Tulevissa otteluissa Pikkuhuuhkajien runko säilyy melko samanlaisena kuin kesäkuun maajoukkuetapahtumassa, mutta ryhmässä on muutamia muutoksia.

– Edellisestä tapahtumasta on kulunut jonkin verran aikaa. Maaliskuun sekä kesäkuun tapahtumissamme oli mukana yhteensä kolmisenkymmentä pelaajaa – maajoukkue-ehdokkaiden määrä kasvaa koko ajan, mikä on hieno asia. Naatan Skyttä ja Robin Tihi joutuivat valitettavasti jäämään sivuun loukkaantumisten takia, Lehkosuo sanoo Suomen Palloliiton lehdistötiedotteessa.

– Joukkueessa on kaksi uutta pelaajaa. Rony Janssonilla ja Roni Huddilla on kokemusta poikien maajoukkueista, ja kummallakin on ollut iso rooli oman ikäluokkansa maajoukkueissa. Jansson on debytoinut tällä kaudella Allsvenskanissa, ja häntä arvostetaan Kalmarissa paljon. Hudd puolestaan pelaa vahvaa läpimurtokautta Veikkausliigassa.

Suomi kokoontuu Turussa maanantaina 4. syyskuuta, joten joukkueella on muutama yhteinen päivä ennen kenraaliharjoitusta. Islanti-maaotteluun on tulossa yli 3 000 peruskoululaista – koululaisten lisäksi Suomen
Palloliitto tarjoaa kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan.

Karsintojen avausvastus Sveitsi on ennakkoon yksi lohkon suurimmista voittajasuosikeista. Kakkoskorin maa oli mukana kesän U21-EM-lopputurnauksessa, jossa se eteni puolivälieriin asti. Kisajoukkueessa oli muutamia pelaaja, jotka voivat edustaa U21-maajoukkuetta myös tulevissa karsinnoissa.

– On selvää, että vastaan tulee todella kova joukkue. Sveitsi on selviytynyt kahteen edelliseen U21-EM-lopputurnaukseen, joten heidän lähihistoriansa on vakuuttava. He eivät ole vielä julkaisseet joukkuettaan, mutta mukana on todennäköisesti pelaajia, jotka ovat ehtineet debytoida Sveitsin A-maajoukkueessa, Lehkosuo arvioi.

– Mielestäni on hyvä kohdata heti karsinnan alussa kotiottelussa yksi lohkon kovimmista joukkueista. Lähdemme ehdottomasti voittamaan peliä ja meillä on siihen realistinen mahdollisuus

Sveitsin lisäksi Suomen EM-karsintalohkossa pelaavat Albania, Armenia, Montenegro sekä Romania. Yhdeksän lohkovoittajan lisäksi kolme parasta lohkokakkosta saa suoran paikan EM-kisoihin, kun muut lohkokakkoset puolestaan pelaavat kaksiosaiset jatkokarsinnat kolmesta viimeisestä lopputurnauspaikasta.

Lähde: Suomen Palloliitto / PalloTV

Nimetty joukkue:
Lucas Bergström, mv (Chelsea FC)
Elmo Henriksson, mv (IFK Mariehamn)
Lasse Schulz, mv (Viborg FF)
Tomas Galvez (Manchester City)
Roni Hudd (VPS)
Rony Jansson (Kalmar FF)
Jere Kallinen (AC Oulu)
Topi Keskinen (MP)
Miika Koskela (Tromsø IL)
Ville Koski (FC Honka)
Otso Liimatta (FC Famalicão)
Adam Marhiev (FK RFS)
Kai Meriluoto (FKS Stal Mielec)
Tony Miettinen (AC Oulu)
Eetu Mömmö (Fimleikafélag Hafnarfjarðar)
Jussi Niska (FC Inter)
Niklas Pyyhtiä (Ternana Calcio)
Agon Sadiku (IK Start)
Juho Talvitie (Lommel SK)
Carper Terho (Royal Union Saint-Gilloise)
Santeri Väänänen (Rosenborg BK)
Kalle Wallius (IK Start)
Leo Valta (Mjällby AIF)
Miska Ylitolva (KTP)

Artikkeliin liittyviä aiheita: