PalloTV - Kaksi ONS:n runkopelaajaa siirtyy Ruotsiin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.08.2023

Kaksi ONS:n runkopelaajaa siirtyy Ruotsiin

Sara Ikonen ja Inka Sarjanoja ovat tehneet 2,5 -vuotisen sopimuksen sarjapaikastaan Damallsvenskanissa taistelevan KIF Örebron kanssa. Kaksikon pelit Suomessa päättyivät runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Kansallisen Liigan runkosarjan viimeiseksi jäänyt ONS menettää kaksi runkopelaajaansa kauden loppusuoralla. Puolustaja Sara Ikonen ja hyökkääjä Inka Sarjanoja ovat tehneet sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan KIF Örebron kanssa. Ikonen ja Sarjanoja pelasivat toistaiseksi viimeisen ottelunsa Kansallisessa Liigassa lauantaina, jolloin ONS kohtasi PK-35:n.

Kaksikon sopimukset ovat 2,5 -vuotisia eli ne kattavat loppukauden sekä kaudet 2024 ja 2025. Pelaajat kävivät KIF:n testissä aiemmin elokuussa ja vakuuttivat paikallisen seurajohdon osaamisellaan. KIF Örebro halusi Ikosen ja Sarjanojan riveihinsä välittömästi.

PalloTV:n tietojen mukaan ONS ei saa suoraa siirtokorvausta, mutta heidän mahdollisista jatkosiirroista on prosenttiosuus korvamerkittynä myös oululaisseuralle.

Ikonen ja Sarjanoja vahvistavat KIF:n mainetta Damallsvenskanin suomalaisseurana. Jenny Danielsson, Heidi Kollanen, Katariina Kosola ja Emma Peuhkurinen ovat jo ennestään örebrolaisseuran palkkalistoilla.

KIF Örebro elää jonkinlaista turbulenttista murrosvaihetta tällä hetkellä ja samalla taistelee paikastaan pääsarjassa. Pelaajia on tullut ja mennyt, lähteneiden joukossa on myös KIF Örebron urheilujohtaja Jonas Nilsson.

Kilpailullisesti seuraa uhkaa putoaminen Damallsvenskanista. KIF on tällä hetkellä karsijan paikalla. Viivan päälle on yksi piste matkaa ja ensimmäinen suoran putoajan paikka vaanii kahden pisteen päässä. Sarjaa on pelattu 17 kierrosta. KIF Örebrolla on yhdeksän kierrosta aikaa hilata itsensä kuiville.

Valokuvat: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: