PalloTV - Kansallisen Liigan sijoitukset ratkeavat lokakuun puolivälissä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.09.2023

Kansallisen Liigan sijoitukset ratkeavat lokakuun puolivälissä

KuPS:n mestaruudelta puuttuu enää sinetti. ONS putoaa Ykköseen. Himmeämmistä mitaleista ja liigakarsinnan välttämisestä

Kansallinen Liiga ei ehdi jäädä lepäilemään laakereilleen runkosarjan päättymisestä huolimatta. Haastajasarjaksi kutsuttu alempi loppusarja käynnistyy kahden ottelun voimin jo tänä viikonloppuna. Yhden kierroksen vähemmän pelaava ylempi loppusarja eli Mestaruussarja alkaa viikon kuluttua. Mestari ja muut tärkeät sijoitukset ovat selvillä viimeistään 14. lokakuuta.

Sarjataulukon ääripäiden sijoituksien haltijat erottuvat muista runkosarjan lopputaulukossa. KuPS:n kolmas peräkkäinen mestaruus on aika lailla kirkossa kuuluttamista vaille valmis. Yksitoista tappiotonta ottelua putkeen pelannut KuPS on repinyt seitsemän pisteen eron toisena olevaan Åland Unitediin.

Ylemmässä loppusarjassa pelataan viisi kierrosta. KuPS:n vireessä ja muiden tuloskunnossa täytyisi tapahtua isoja, jotta mestaruus lipeäisi käsistä.

Åland United ja HJK taistelevat tiukasti, kumman joukkueen pelaajille pujotetaan hopeinen mitali kaulaan. FC Honka voi vielä hämmentää mitalipakkaa. Se on neljän pisteen päässä kolmantena olevasta HJK:sta. FC Hongan mahdollisuus lepää ennen kaikkea keskinäisissä otteluissa kärkikolmikkoa vastaan, joissa sen täytyy pärjätä.

PK-35 Vantaa ja HPS ovat statistin rooleissa ylemmässä loppusarjassa.

Vielä varmempaa kuin KuPS:n mestaruus on ONS:n putoaminen sarjaporrasta alemmaksi. ONS:n ero karsijan paikalla olevaan PK-35:een venyi 11 pisteen suuruiseksi, kun oululaisseura hävisi helsinkiläisille runkosarjan päätöskierroksella. Voitolla oululaisilla olisi ollut vielä pieni toivon kipinä elossa. Nyt putoaminen on käytännössä varmaa, vaikka matemaattisesti viimeisen sijan välttäminen on mahdollista.

Peli karsijan paikan välttämisestä sen sijaan käy kuumana. Loput alemman loppusarjan joukkueista - Ilves, TPS ja PK-35 - ovat tiiviissä pakassa kolmen pisteen sisällä. Huonon syksyn ajamana mikä tahansa näistä joukkueista voi valahtaa toiseksi viimeiselle sijalle ja joutua pelaamaan raastavaa liigakarsintaa.

Ykkönen on myös siirtynyt loppusarjavaiheeseen. Jyväskylän Pallokerho on palaamassa kahden vuoden tauon jälkeen Kansalliseen Liigaan. JyPK voitti runkosarjan ylivoimaisesti pelattuaan vain kolme tasapeliä - tappiosaraketta koristaa pyöreä nolla. VIFK ja keravalainen PK Keski-Uusimaa kamppailevat karsijan paikasta.

Viime kaudella ranskalaisen visiitin liigassa tehneelle NJS:lle on käymässä kylmät. Seuralla on viisi ottelua aikaa kuroa viiden pisteen kaula umpeen - muutoin NJS lähtee saman tien hakemaan vauhtia Kakkosen puolelta.

Ylempi loppusarja eli Mestaruussarja:
La 09.09.
HJK - PK-35 Vantaa
Åland United - FC Honka
Ke 13.09.
KuPS - HPS
La 16.09.
HPS - Åland United
Su 17.09.
PK-35 Vantaa - FC Honka
HJK - KuPS
Pe 29.09.
FC Honka - HPS
La 30.09.
KuPS - PK-35 Vantaa
Åland United - HJK
La 07.10.
FC Honka - KuPS
HPS - HJK
Åland United - PK-35 Vantaa
La 14.10.
PK-35 Vantaa - HPS
HJK - FC Honka
KuPS - Åland United

Alempi loppusarja eli Haastajasarja:
La 02.09.
PK-35 - TPS
Su 03.09.
Ilves - ONS
La 09.09.
ONS - PK-35
Ilves - TPS
La 16.09.
TPS - ONS
PK-35 - Ilves
La 30.09.
ONS - Ilves
TPS - PK-35
La 07.10.
ONS - TPS
La 14.10.
TPS - Ilves
PK-35 - ONS

Ottelulle Ilves - PK-35 ei ole asetettu vielä pelipäivää.

Artikkeliin liittyviä aiheita: