PalloTV - Konferenssiliigan lohkot ovat selvillä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.09.2023

Konferenssiliigan lohkot ovat selvillä

HJK arvottiin kovatasoiseen D-lohkoon, jossa se kohtaa Eintracht Frankfurtin, PAOK:n ja Aberdeen FC:n. Lohkovaihe käynnistyy jo kolmen viikon kuluttua.

Konferenssiliigan lohkot arvottiin iltapäivällä UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa. Arpa heitti HJK:n liigan D-lohkoon, jossa se saa vastaansa Eintracht Frankfurtin, thessalonikilaisen PAOK FC:n ja Aberdeen FC:n. Ensimmäiset pelit pelataan jo kolmen viikon kuluttua. Lohkovaihe päättyy joulukuun puolivälissä. Otteluohjelma selviää lauantaina.

HJK:lle pyörinyttä arpaa voidaan pitää vähintäänkin epäonnekkaana, ellei jopa murskaavana. Jos vertailukohtana pidetään UEFA:n ranking-pisteitä, HJK sai 1- ja 2-korista kaikkeista kovimmat vastustajat kohdattavakseen. Toisaalta ranking-pisteet perustuvat historiaan, minkä vuoksi tämän päivän tilannetta ne eivät täysin valaise.

Ykköskorista oli ollut tarjolla myös mm. turkkilainen Fenerbahçe SK, jonka fanaattisen kotiyleisön edessä ei ole koskaan helppo pelata - tosin ei esim. kreikkalainenkaan katsojakunta ole tunnettu leppoisasta rauhallisuudestaan. Kakkoskorin joukkueista HJK vältti mm. Aston Villan ja italialaisen Fiorentinan.

Myös viimeisestä korista HJK sai sen parhaimmistoon kuuluvan vastustajan. Tarjolla olisi ollut paljon pohjoismaista väriä, sillä eurosensaation tehnyt färsaarelainen KÍ sekä islantilainen Breiðablik ja tanskalainen FC Nordsjælland kuuluivat tähän koriin.

HJK kuului kolmanteen koriin. Näin ollen jo ennalta tiedettiin, että se välttää kohtaamasta mm. turkkilaisen Beşiktaş J.K:n sekä pääsi eroon pisimmistä ja vaikeimmista idän reissuista.

Lohkojen muodostamisessa oli mukana jonkin verran painotettua arvontaa. Sen myötä saman maan joukkueita ei voitu sijoittaa samaan lohkoon. Lisäksi arvottavia joukkueita oli paritettu Eurooppaliigan lohkojen joukkueiden kanssa siten, että saman maan seuroilla ei olisi päällekkäisiä otteluita televisioinnin vuoksi.

Konferenssiliigan lohkovaihe alkaa kolmen viikon kuluttua. Ottelut pelataan torstaisin. Ensimmäinen ottelu pelataan 21. syyskuuta ja lohkovaihe päättyy 14. joulukuuta. Lokakuussa ja marraskuussa pelataan kaksi kierrosta, syyskuussa ja joulukuussa yksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: