PalloTV - ”EM-lopputurnaus on selkeä tavoitteemme”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
06.09.2023

”EM-lopputurnaus on selkeä tavoitteemme”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat

Suomen U21-maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät ensi tiistaina Sveitsiä vastaan Turussa. Sitä ennen Pikkuhuuhkajat pelaa yhden harjoitusmaaottelun Islantia vastaan huomenna torstaina niin ikään Turussa.

Ikäluokan EM-lopputurnaus järjestetään Slovakiassa vuonna 2025. Isäntämaan lisäksi turnaukseen etenee 15 maata. Yhdeksän lohkovoittajan lisäksi kolme parasta lohkokakkosta saavat suoran paikan EM-kisoihin, kun muut lohkokakkoset puolestaan pelaavat kaksiosaiset jatkokarsinnat kolmesta viimeisestä lopputurnauspaikasta.

Pikkuhuuhkajilla kävi pienoinen tuuri EM-lohkojen arvonnassa, kun he onnistuivat välttämään ykköskorin suurmaat. Suomen kanssa E-lohkossa pelaavat Romania, Sveitsi, Albania, Montenegro ja Armenia.

U21-joukkueemme lähtee karsintoihin uuden päävalmentajan alaisuudessa. Mika Lehkosuo palasi kotimaahan muutaman Norjassa vietetyn vuoden jälkeen, ja otti joukkueen valmennusvastuun Juha Malisen jäljiltä viime vuodenvaihteessa. Samalla valmennusryhmään tehtiin muitakin muutoksia.

PalloTV tapasi Lehkosuon ja kysyi, minkälaisena hän on kokenut uuden valmennuspestinsä alkutaipaleen? Mitä valmistavalta Islanti-ottelulla haetaan? Mitä valmennus haluaa nähdä kentällä?

Kuinka yhtenevät pelifilosofiat A-maajoukkueella ja U21-joukkueella on? Sveitsi on ennakkoon lohkon ennakkosuosikkeja. Minkälainen- ja minkälaista palloa pelaava joukkue sieltä on tulossa vastaan? Miten realistisena Lehkosuo pitää Pikkuhuuhkajien lopputurnauspaikkaa?

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: