PalloTV - KuPS raivasi tiensä karsintaturnauksen finaaliin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.09.2023

KuPS raivasi tiensä karsintaturnauksen finaaliin

Hannah Sharts puski voittomaalin lisäajalla.

KuPS selvitti ensimmäisen esteen matkallaan kohti naisten Mestareiden Liigan lohkovaihetta. Kuopiolaiset kaatoivat karsintaturnausta emännöivän HB Køgen maalein 2-1 (0-1). Ratkaisu syntyi lisäajalla, kun Hannah Sharts puski kulmapotkun tanskalaisten verkkoon. KuPS kohtaa turnauksen finaalissa serbialaisen ŽFK Spartak Subotican, joka murskasi färsaarelaisen KÍ:n peräti 7-0.

KuPS:n verkkosivuilta poimittujen tietojen mukaan joukkue oli ensimmäisen puoliajan altavastaajana, mutta tauolla tehtyjen muutosten myötä kuopiolaiset pääsivät peliin mukaan. Heti toisen puoliajan alkuhetkillä Lavdije Begolli puski Gentjana Rochin syötön verkon perukoille ja peli oli tasan. KuPS vei sen jälkeen peliä, mutta hallinnastaan huolimatta voittomaali syntyi vasta lisäajan kolmannella minuutilla.

- Ensimmäinen jakso pelattiin käsijarru pohjassa eikä uskallettu pelata omaa peliämme ollenkaan. Lopputuloksen kannalta oli kuitenkin tärkeätä, että kestimme alun vaikeat minuutit, vaikka oma pelimme ei näyttänytkään siltä miltä sen pitäisi, KuPS:n päävalmentaja Pauliina Miettinen kommentoi ottelua seuran verkkosivuilla.

Kaksi pelaajavaihtoa ja puolustuksen muuttaminen viiden pelaajan muotoon muuttivat pelin kulun. KuPS uskalsi olla myös rohkeampi ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna.

- Toisella jaksolla uskallettiin pelata omilla vahvuuksilla ja peli oli täysin meidän hallinnassamme. Tietysti sitä auttoi toisen jakson alun salamamaali, mutta silti tämä on osoitus siitä, että meidän täytyy luottaa omaan pelitapaamme ja voimme voittaa mitä vain, Miettinen analysoi toista puoliaikaa KuPS:n verkkosivuilla.

KuPS:n voittoa voidaan pitää kovana suorituksena. HB Køge on puolustava Tanskan mestari, joka pelasi Mestareiden Liigan lohkovaiheessa viime kaudella. Myös UEFA:n ranking-pisteet kuvaavat seurojen välistä pitkän ajan kilpailullista tasoeroa. HB Køgen pisteet ovat 12.150 ja KuPS:n yli puolet pienemmät 5.200.

Karsintaturnauksen finaali pelataan lauantaina. Loppuottelun voittaja etenee toiselle karsintakierrokselle. Arvonta tapahtuu 15. syyskuuta ja kaksiosaiset ottelut pelataan lokakuun puolivälin molemmin puolin.

HB Køge - KuPS 1-2 (1-0)
30. 1-0 Cecilie Fløe
48. 1-1 Lavdije Begolli
90.+3 1-2 Hannah Sharts
yleisöä: 981

Artikkeliin liittyviä aiheita: