PalloTV - TPS julkaisi tulevan kauden valmentajan hyvissä ajoin
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.09.2023

TPS julkaisi tulevan kauden valmentajan hyvissä ajoin

Klubi 04:stä tuleva Miika Nuutinen solmi kolmivuotisen diilin turkulaisseuran kanssa.

Miika Nuutinen on TPS:n uusi päävalmentaja. Nuutinen teki TPS:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen, joka kattaa kaudet 2024-26. Tällä hetkellä hän valmentaa Kakkosen nousutaistoissa olevaa HJK:n reservijoukkuetta Klubi 04:ää. TPS on tällä kertaa hyvissä ajoin liikkeellä. Tämän vuoden valmentajavalinta venyi poikkeuksellisen pitkälle ja vetäjä - Mika Laurikainen - löytyi lopulta talon sisältä.

Nuutinen on uuden sukupolven valmentajia, joka on keskittynyt urapolkuunsa jo teini-ikäisestä lähtien. Hän toimi aikaisemmin lähinnä juniorivalmentajana nuoremmissa ikäluokissa, kunnes pestattiin Käpylän Palloon B-poikien joukkueen valmentajaksi. Nuutinen luotsasi KäPa:n ikäluokan Suomen mestariksi vuonna 2021. Kaudesta 2022 lähtien hän on ollut Klubi 04:n ykköskäskijänä.

TPS:n toimintaa pyörittävän osakeyhtiön FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä kertoo seuran hakeneen selkeää muutosta Nuutisen palkkaamisen myötä.

– Haluamme lähteä rakentamaan muutosta pitkäjänteisesti. Varmastikaan koko joukkueemme ei jatkossakaan tule koostumaan pelkästään nuorista pelaajista, mutta pelaajakehitys on meille seurana ykkösjuttu, johon panostamme, Kytölä kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

– Haimme nuoren polven valmentajaa, jolla on vahva motivaatio edetä valmentajaurallaan ja kokemusta pelaajien kehittämisestä. Keskusteltuamme Miikan kanssa vakuutuimme siitä, että hän on meille oikea valinta tässä kohtaa. Miika on oman sukupolvensa lupaavimpia valmentajia, jonka näemme olevan valmis ottamaan seuraavan askeleen nousujohteisella urallaan, Kytölä jatkaa.

TPS:n valmistautuminen tähän kauteen venyi pitkäksi. Urheilujohtajana työskennelleen ja väliaikaisesti harjoituksia vetäneen Mika Laurikaisen sopimus julkaistiin vasta tammikuun puolella. Samalla joukkueen rakentaminen venähti pitkäksi. Nyt virheistä on opittu ja seura on ajoissa liikkeellä niin valmentajan kuin pelaajistonkin suhteen.

– Olemme alkaneet rakentaa tulevan kauden joukkuetta jo hyvissä ajoin. Useampia ensi vuoden kattavia pelaajasopimuksia on jo julkistettu ja muutamia neuvotteluja on parhaillaan meneillään, toimitusjohtaja Kytölä kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

– Pelaajarekrytoinneissa joukkueen päävalmentaja on merkittävä vetovoimatekijä. Nyt saimme kiinnitettyä monivuotiseen sopimukseen valmentajan, jota kohtaan oli kiinnostusta myös kilpailevissa seuroissa, joten halusimme julkaista sopimuksen heti tuoreeltaan.

Uutta päävalmentajaa TPS kiinnosti sen tarjoaman kehityspotentiaalin vuoksi. TPS esittäytyy Nuutiselle mielenkiintoisena haasteena.

– TPS on merkittävä ja perinteikäs seura, jossa näen paljon kehityspotentiaalia. Vakuutuin siitä, että TPS:ssä tiedetään, mitä halutaan ja se kohtasi oman visioni kanssa. Lisäksi minulle oli tärkeää se, että seura merkitsee paikallisille ihmisille paljon – se luo merkitystä päivittäiseen työhön, Nuutinen sanoo TPS:n verkkosivuilla.

Nuutisen esikuntaan kuuluvien nimet julkaistaan myöhemmin.

Valokuva: TPS/Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: