PalloTV - Huuhkajat haki kultaakin kalliimmat pisteet Astanasta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.09.2023

Huuhkajat haki kultaakin kalliimmat pisteet Astanasta

Huuhkajien uusi supertähti Oliver Antman teki karsinnoissa jo kolmannen maalinsa. Suomi johtaa karsintalohkoa ja lähtee hyvistä asemista haastamaan Tanskaa.

Suomi otti jättiharppauksen kohti Saksan ensi kesän EM-kisa-areenoita. Huuhkajat voitti tärkeässä karsintalohkon kärkikamppailussa Kazakstanin maalein 1-0 (0-0). Ainoan maalin viimeisteli Oliver Antman. Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin Tanska asettuu vastaan Olympiastadionin viheriöllä.

Voitto nosti Suomen yksin karsintalohkon kärkeen. Huuhkajilla on kasassa 12 pistettä ja seuraavana olevalla Kazakstanilla on ainoastaan yhdeksän pisteen saalis. Suomi säilyttää kärkipaikkansa huolimatta siitä, miten kaksi iltaottelua - Tanska - San Marino ja Slovenia - Pohjois-Irlanti - päättyvät.

Tanska oletettavasti lyö lohkon heittopussin San Marinon, jolloin se nousee kymmeneen pisteeseen. Sunnuntain panokset Olympiastadionilla ovat siis huikaisevat. Pistekin takaisi mainiot lähtöasetelmat loppuvuoden ja koko karsinnan neljään viimeiseen otteluun.

Astanassa pelattu ottelu oli odotetunlainen. Se oli tasaista vääntöä, jossa pallonhallinta oli aavistuksen verran Suomella. Maalipaikoilla ei juhlittu: Statistiikka kertoo kahdeksasta yrityksestä, joista neljä meni maalia kohti. Kazakstanin vastaavat luvut olivat viisi ja kolme.

Suomen sankariksi kohosi nuori Oliver Antman, joka viimeisteli jo kolmannen maalinsa näissä EM-karsinnoissa. Huuhkajat rakensi hitaan hyökkäyksen Kazakstanin maalivahdin purettua pallon väljemmille vesille Benjamin Källmanin edellisen yrityksen jäljiltä. Antman oli itse pohjustamassa omaa maaliaan. Hän syötti Glen Kamaralle, joka yhdessä Källmanin kanssa sahasi Kazakstanin puolustuksen auki ja vapauttivat Antmanin pahantekoon.

- Oli tosi tiukka matsi. Meillä oli pari paikkaa pelin aikana. Vähän enemmänkin olisi voinut tehdä paikkoja. Loppujen lopuksi tuli se yksi iso paikka, josta oli pakko tehdä se maali, Antman sanaili Yleisradion tv-lähetyksen jälkihaastattelussa.

- Linjojen välissä oli aika paljon tilaa. Se auttoi minun ja koko joukkueen pelaamista.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen pisteisiin. Hänen mielestään ne tulivat odotetusti melkoisen taistelun päätteeksi.

- Tiedettiin, että tämä vaatii meiltä aikamoista taistelua ja ennen kaikkea henkistä kanttia, kärsivällisyyttä. Se tuotti tänään tuloksen, Kanerva iloitsi YLE:n haastattelussa.

- Peli oli aika hyvin kontrollissa. Tietynlainen hermostuneisuus näkyi alussa. Vähän syötöt karkaili ja kosketukset karkaili, mutta se parani toisella jaksolla. Ei tuossa suurempaa hätää ollut.

To 7.9.2023, Astana, Astana Arena
Kazakstan - Suomi 0-1 (0-0)
78. 0-1 Oliver Antman

Artikkeliin liittyviä aiheita: