PalloTV - Pikkuhuuhkajien kenraaliharjoitus päättyi tappioon
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

07.09.2023

Pikkuhuuhkajien kenraaliharjoitus päättyi tappioon

Islanti oli parempi Turussa pelatussa iltapäiväottelussa lukemin 3-2 (0-0).

Pikkuhuuhkajien eli miesten alle 21-vuotiaiden maajoukkueen viimeistelyharjoitus ennen tiistaina alkavia EM-karsintoja päättyi tappioon. Islanti haki 3-2 (0-0) voiton Turussa pelatusta ottelusta. Ratkaisu tapahtui viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla. Koululaiskampanjan ansiosta iltapäivällä pelatussa ottelussa oli himpun verran yli 3 000 katsojaa.

Suurinta osaa täysosumista saatiin odottaa ottelun viimeiselle vartille. Vasta 18-vuotias Roni Hudd vei toisen puoliajan alkupuolella Pikkuhuuhkajat 1-0 johtoon, mutta loppuja maaleja jouduttiin odottamaan ottelun loppuhetkille.

Islanti tasoitti lukemat 1-1:een Eyþór Aron Wöhlerin puskulla ja meni vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin johtoon Davíð Snær Jóhannssonin rangaistuspotkumaalilla. Kai Meriluoto nostatti Suomen toiveita ja huudatti turkulaiskatsomoa tasoituksellaan, mutta Islanti kuittasi vielä pari minuuttia myöhemmin. Ruotsissa pelaava Óli Valur Ómarsson puski islantilaiset voittoon ottelun viimeisellä minuutilla.

Pikkuhuuhkajien päävalmentajan Mika Lehkosuon tunnelmat olivat kaksijakoiset. Lehkosuon ottelun jälkeiseen varustukseen kuului myös peili, sillä hän pohti pelisuunnitelmansa järkevyyttä. Suomi vaihtoi tauolla koko avauskokoonpanonsa pois ja osalla pelaajista pelipaikka oli vaihtunut.

- Kaikki tämä vaikutti perussuorittamiseen ja perustilanteiden pelaamiseen epävarmuutena. Toisaalta ratkaisun hyvinä puolina voidaan mainita, että valmennusjohto sai myös lisää tietoja, millaisessa vireystilassa pelaajat ovat. Nyt 22 pelaajalla on alla 45 minuuttia peliaikaa, kun lähdetään valmistautumaan tiistaina koittavaan EM-karsintojen avaukseen Sveitsiä vastaan, Lehkosuo kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Tiistaina käynnistyvässä karsintaurakassa Suomen ensimmäinen vastustaja on Sveitsi, jota pidetään lohkon kovimpana joukkueena. Ottelu pelataan myös Turussa.

To 7.9.2023, Turku, Veritas Stadion
Suomi - Islanti 2-3 (0-0)
51. 1-0 Roni Hudd
75. 1-1 Eyþór Aron Wöhler
83. 1-2 Davíð Snær Jóhannsson (rp)
87. 2-2 Kai Meriluoto
90. 2-3 Óli Valur Ómarsson
yleisöä: 3 007

Artikkeliin liittyviä aiheita: