PalloTV - Tasapelihaave romuttui viime hetkillä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.09.2023

Tasapelihaave romuttui viime hetkillä

Huuhkajien karsintalohkon toinen puolikas käynnistyy huikean tasaisessa tilanteessa.

Täyteen pakattu Olympiastadion joutui todistamaan Tanskan liian vahvaksi EM-karsintaottelussa. Vieraat veivät voiton lukemin 1-0 (0-0). Ottelun ainoa maali syntyi 86. minuutilla Pierre-Emile Højbjergin viimeistelemänä. Karsintalohkon sarjatilanne muuttui erittäin kiharaiseksi.

Suomi lähti otteluun äärimmäisen puolustusvoittoisella taktiikalla. Kaikesta näki, että tärkeimpänä tarkoituksena oli olla päästämättä Tanskaa maalintekoon ja vasta toissijaisesti - jos paikka aukeaa - yritetään horjuttaa vastustajan puolustusta. Kaiken lukkona oli maalivahti Lukas Hradecky, joka venyi muutamaan tärkeään torjuntaan.

Olympiastadionilla kävi lopulta kuten tämän tyyppisessä ottelussa yleensä käy. Vahvempi joukkue sai lopulta jauhettua heikomman puolustusmuuriin sopivan kokoisen reiän, josta pallo löysi tiensä maaliin. Tanska rakenteli hidasta hyökkäystä Suomen puolustusalueella ja siirteli palloa pelaajalta toiselle. Lopulta peliväline ajautui Højbjergille, jonka aavistuksen epävireinen maanuoliainen n. 20 metristä upposi takanurkkaan. Hradecky oli hyvin mukana, muttei yltänyt näppeineen torjuntaan asti.

Vaikka tuloksellisesti peli oli tiukka, hyökkäyspään tilastot kertovat Tanskan ylivoimasta kaiken oleellisen. Tanskalla oli 62 hyökkäystä, Suomella 21. Vastustaja vei maalipaikat 15-4. Tanska sai kuusi yritystä maalia kohti, Suomi ei yhtään.

Kierroksen muissa otteluissa Slovenia murskasi San Marinon 4-0 ja Kazakstan löi Pohjois-Irlannin 1-0. Tulosten myötä Slovenia, Tanska, Suomi ja Kazakstan ovat nyt tiiviissä nipussa edellä mainitussa järjestyksessä. Slovenia nousi lohko kärkeen tehtyjen maalien perusteella. Sillä ja Tanskalla on 13 pistettä. Suomi ja Kazakstan ovat kahden tappion myötä 12 pisteessä.

Huuhkajien kannalta EM-karsinnan tärkeimmät ottelut pelataan lokakuussa. Seuraavasta kohtaamisesta Slovenian vieraana muodostuu isojen panosten ottelu. Tappio ei tiedä kisahaaveen romuttumista, mutta sen jälkeen pistemenetyksiin ei ole varaa. Tappion jälkeen kaikki ole enää myöskään omissa käsissä, vaan tarvitaan muilta apuja ristiin pelaamisten muodossa.

Huuhkajien näkövinkkelistä kaikkein karmivin skenaario olisi häviäminen Slovenialle ja Tanskan voitto Kazakstanista. Silloin kärkikaksikko olisi neljän pisteen karussa. Voitto seuraavasta ottelusta Kazakstanistakaan ei vielä auttaisi, jos Tanska ja Slovenia kaatavat lohkon pohjalle juuttuneet San Marinon ja Pohjois-Irlannin.

Su 10.09.2023, Helsinki, Olympiastadion
Suomi - Tanska 0-1 (0-0)
86. 0-1 Pierre-Emile Højbjerg
yleisöä: 32 571

Artikkeliin liittyviä aiheita: