PalloTV - Pikkuhuuhkajien karsinnat alkoivat tappiolla Sveitsille
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

12.09.2023

Pikkuhuuhkajien karsinnat alkoivat tappiolla Sveitsille

Otso Liimatan aikaisin tekemä johtomaali kantoi Suomea toisen puoliajan puoliväliin saakka.

Pikkuhuuhkajien startti alle 21-vuotiaiden EM-karsinnassa sujui mollivoittoisesti. Avausottelussa karsintalohkon voittajasuosikki Sveitsi haki Turusta 2-1 (0-1) voiton. Seuraavat ottelut pelataan lokakuussa, jolloin Pikkuhuuhkajat kohtaa ensin Albanian kotona ja sen jälkeen Romanian vieraissa. Albania on aloittanut karsinnat kahdella voitolla, joista toinen tuli Romaniasta.

Ottelu alkoi lupauksia herättävästi, kun Suomi siirtyi jo neljännellä minuutilla johtoon. Maali lähdettiin rakentamaan Suomen puolustuksen katkaistua Sveitsin keskialueen pitkän sivurajaheiton. Sveitsi ei tässä tilanteessa prässännyt kovin intensiivisesti, joten Pikkuhuuhkajat pääsi johtomaaliin johtaneeseen nopeaan hyökkäykseen.

Otso Liimatta oli suuressa roolissa sekä rakentamassa että lopulta viimeistelemässä Pikkuhuuhkajien ainokaiseksi jäänyttä osumaa. Liimatta piti pallon itsellään jo tasapainonsa menettäneenäkin ja jätti sen Niklas Pyyhtiälle. Tämä puolestaan palautti pallon Liimatalle, joka täräytti taka-alakulmaan ohi täysin jäätyneen Sveitsin maalivahdin Pascal Loretzin.

Tunnin pelaamisen jälkeen Suomelle sattui musta kymmenminuuttinen, jonka keskellä Sveitsi iski kahdesti lyhyistä kulmapotkuista rakennetuilla hyökkäyksillä. Nicolas Muci ampui ensin komean sivusaksipotkun takulmaan. Neljä minuuttia myöhemmin Suomen puolustus uinahti pahanpäiväisesti ja unohti Lars Villigerin takatolpalle. Villiger pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä voittomaalin Suomen verkkoon.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen puoliaikojen alkuun ja harmitteli, että Suomen tekemät maalit jäivät lopulta yhteen.

– Olimme avausmaalin jälkeen hyvin mukana pelissä, eikä vastustaja päässyt montaa kertaa boksiimme ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli toisen jakson alussa todella hyvät paikat tehdä toinen maali. Silloin lukemat olisivat olleet meille suosiollisemmat, Lehkosuo kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Emme kuitenkaan onnistuneet tuplaamaan johtoamme, ja vastustaja teki kaksi aika identtistä maalia muutaman minuutin sisään. Haimme tasoitusmaalia vaihdoilla ja muilla muutoksilla loppuun asti – loimme painetta, mutta se ei riittänyt. Sveitsi oli kova joukkue, mutta emme jääneet tänään kauas pisteistä.

Ottelun yleisömäärä jäi pettymykseksi. Turun harmaassa illassa oli paikalla vain 1 757 katsojaa.

Ti 12.09.2023, Turku, Veritas Stadion
Suomi - Sveitsi 1-2 (1-0)
4. 1-0 Otso Liimatta
62. 1-1 Nicolas Muci
66. 1-2 Lars Villiger
yleisöä: 1 757

Artikkeliin liittyviä aiheita: