PalloTV - Helmarit juhli Kansojen Liigan avauksessa - Slovakia kaatui neljällä maalilla
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.09.2023

Helmarit juhli Kansojen Liigan avauksessa – Slovakia kaatui neljällä maalilla

Ottelun parhaita otteita esittänyt Katariina Kosola heilutti kahdesti verkkoa.

Helmarien historian ensimmäinen Kansojen Liigan koitos päättyi voittoon. Turussa vieraillut Slovakia kaatui selvääkin selvemmin numeroin 4-0 (3-0). Suomi sinetöi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla, kun tauolle siirryttiin Helmarien 3-0 johdossa. Seuraava ottelu pelataan tiistaina, jolloin Helmarit saa vieraskentällä vastaansa Romanian.

Suomi lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja kesti ne paineet hyvin. Käsikirjoitus lähti muotoutumaan jo ensimmäisillä minuuteilla, kun Helmarien konkareihin kuuluva Linda Sällström pukkasi kulmapotkun tolpan kautta sisään. Avausmaalin jälkeen kyse oli oikeastaan enää siitä, kuinka paljon Helmarit voittaa.

Tolpat tulivat avuksi myös ensijakson puolivälissä syntyneessä 2-0 maalissa. Ria Ölingin veto osui tolppaan, josta pallo kimposi vapaaksi unohdetulle Jutta Rantalalle. Hänellä oli helppo työ iskeä pallo tyhjiin ja Slovakian maalivahti Maria Korenčiová saattoi vain puida nyrkkiä omille puolustajilleen.

Ottelun voittaja sinetöitiin hetkeä ennen puoliaikaa, kun Elli Pikkujämsä vapautti Katariina Kosolan vasemmalta maalintekoon.

Toinen puoliaika oli enimmäkseen minuuttien pelailua pois. Suurin intohimo oli kummaltakin joukkueelta kadonnut. Kosola viimeisteli illan toisen ja ottelun neljännen maalin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lopputuleman kannalta sillä ei ollut enää merkitystä. Se oli lähinnä saattohoitoa Slovakialle.

Suomen paras pelaaja oli Kosola, joka kruunasi suorituksensa kahdella maalillaan.

Ottelua seurasi hieman yli 5 000 katsojaa.

Lohkon toisessa ottelussa Kroatia löi Romanian 2-1 (1-1).

Pe 22.9.2023, Turku, Veritas Stadion
Suomi - Slovakia 4-0 (3-0)
5. 1-0 Linda Sällström
23. 2-0 Jutta Rantala
45. 3-0 Katariina Kosola
75. 4-0 Katariina Kosola
yleisöä: 5 062

Artikkeliin liittyviä aiheita: