PalloTV - Pikkuhuuhkajat pienin muutoksin Albanian ja Romanian kimppuun
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.10.2023

Pikkuhuuhkajat pienin muutoksin Albanian ja Romanian kimppuun

Topi Keskinen, Robin Tihi ja Leo Walta palaavat kokoonpanoon loukkaantumisten jälkeen.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa kotiottelulla Albaniaa vastaan ja vierasottelulla Romaniaa vastaan. Päävalmentaja Mika Lehkosuo on julkistanut Pikkuhuuhkajien ryhmän, johon tulee pieniä muutoksia syyskuun otteluissa esiintyneeseen joukkueeseen verrattuna.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2002 ja myöhemmin syntyneet) jatkaa EM-karsintaurakkaansa Turun Veritas Stadionilla Albaniaa vastaan perjantaina 13. lokakuuta ja neljä päivää myöhemmin tiistaina 17. lokakuuta Sibiussa Romaniaa vastaan.

Pikkuhuuhkajien EM-karsinnat avattiin syyskuussa pelatulla kotiottelulla Sveitsiä vastaan. Otso Liimatta siirsi Suomen johtoon jo muutaman pelin jälkeen, mutta vieraat käänsivät ottelun edukseen toisen puoliajan aikana. Näin ottelusta jäi käteen niukka 1-2 tappio.

Lokakuun otteluihin nimetty Suomen joukkue on pääosin samanlainen kuin syyskuussa, mutta muutamia muutoksia on tehty. Aiemmin tänä vuonna Pikkuhuuhkajissa vastuuta kantaneet Topi Keskinen, Robin Tihi ja Leo Walta joutuivat olemaan syyskuun peleistä sivussa loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt he ovat palanneet terveiden kirjoihin ja joukkueen vahvuuteen. Ensimmäistä kertaa joukkueen mukaan on tulossa puolustaja Rony Jansson.

– Jansson on pelannut seurajoukkueessaan Kalmarissa muutamia Allsvenskan-pelejä. Hän on nuorempaa ikäluokkaa ja saa pelata vielä seuraavissakin karsinnoissa. Tiedämme kyllä hänen vahvuutensa pallollisessa pelaamisessa, ja on mielenkiintoista nähdä, missä Ronyn osalta mennään tällä hetkellä. Odotan innolla tutustumista häneen, päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo Suomen Palloliiton lehdistötiedotteessa.

Naatan Skyttä ja Miika Koskela ovat joukkueesta sivussa loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi syyskuun joukkueessa mukana olleet Juho Talvitie ja Roni Hudd lähtevät lokakuussa EM-karsintaturnausta pelaavan alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukaan. Lehkosuo kertoo tehneensä päätöksen yhdessä U19-päävalmentaja Peter Lundbergin kanssa.

– U19-maajoukkueessa Talvitiellä ja Huddilla on lähtökohtaisesti isompi pelillinen rooli, joten tämä ratkaisu hyödyttää kaikkia osapuolia, Lehkosuo perustelee.

Lähde: Suomen Palloliitto/PalloTV

Nimetty joukkue:
Lucas Bergström, mv (Chelsea FC)
Elmo Henriksson, mv (IFK Mariehamn)
Lasse Schulz, mv (Viborg FF)
Tomas Galvez (Manchester City)
Rony Jansson (Kalmar FF)
Jere Kallinen (AC Oulu)
Topi Keskinen (HJK)
Ville Koski (FC Honka)
Otso Liimatta (FC Famalicão)
Adam Marhiev (FK Rīgas Futbola Skola)
Kai Meriluoto (FKS Stal Mielec)
Tony Miettinen (KuPS)
Eetu Mömmö (Fimleikafélag Hafnarfjarðar)
Jussi Niska (FC Inter)
Niklas Pyyhtiä (Ternana Calcio)
Agon Sadiku (IK Start)
Henri Salomaa (U.S. Lecce)
Casper Terho (Royale Union Saint-Gilloise)
Robin Tihi (Al Ahli SC)
Santeri Väänänen (Rosenborg BK)
Kalle Wallius (IK Start)
Leo Walta (Mjällby AIF)
Miska Ylitolva (KTP)

Artikkeliin liittyviä aiheita: