PalloTV - ”Pallollinen tekeminen pitää saada paremmaksi”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
12.10.2023

”Pallollinen tekeminen pitää saada paremmaksi”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat

Suomen miesten alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-karsinnat jatkuvat perjantaina kotiottelulla Albaniaa vastaan. Tiistaina on vuorossa vierasottelu Romaniaa vastaan. Suomen, Albanian ja Romanian lisäksi karsintalohko E:ssä pelaavat Armenia, Montenegro sekä Sveitsi.

Yhdeksän lohkovoittajan lisäksi kolme parasta lohkokakkosta saavat suoran paikan ensi kesänä Saksassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen, kun muut lohkokakkoset puolestaan pelaavat kaksiosaiset jatkokarsinnat kolmesta viimeisestä lopputurnauspaikasta.

Suomi avasi karsinnat 1-2 kotitappiolla Sveitsille, joka on lohkon ennakkosuosikkeja. Sveitsin voitto oli oikeutettu. Vieraat olivat kokonaisuutena parempi joukkue sekä pallon kanssa että ilman. Suomella oli vaikeuksia saada omaa pallollista peliä rullaamaan sveitsiläisten aktiivisen prässin alla. Suomen harvat tilanteet kuitenkin osoittivat, että joukkueella on kykyä luoda uhkaa.

Albania on avannut karsinnat kahdella voitolla. Ensin Armenia kaatui vieraissa lukemin 2–1, minkä jälkeen joukkue osoitti henkistä vahvuuttaan kotikentällään nousemalla kahden maalin tappioasemasta 3–2-voittoon Romaniaa vastaan. Romania ei ole vielä kohdannut muita kuin Albanian.

PalloTV otti yhteyttä Pikkuhuuhkajien päävalmentajaan Mika Lehkosuohon ja kysyi, mitä Sveitsi-ottelu opetti? Avausottelusta pois olleet keskikenttäpelaaja Leo Walta ja hyökkääjä Topi Keskinen palaavat kokoonpanoon. Minkälaisia vaihtoehtoja he tuovat Lehkosuon suunnitelmiin?

Minkälaiseen ottelukuvaan he valmistautuvat Albaniaa vastaan? Minkälaista palloa he pelaavat? Mitä Romaniasta tiedetään? Minkälainen joukkue sieltä tulee vastaan?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: