PalloTV - Ljubljanan ilta ei ollut maaginen - siitä tuli painajainen Huuhkajille
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.10.2023

Ljubljanan ilta ei ollut maaginen – siitä tuli painajainen Huuhkajille

EM-tielle syntyi jyrkkiä mutkia eikä kisapaikka ole enää omissa käsissä.

Suomi kärsi musertavan 0-3 (0-2) tappion Slovenialle tärkeässä EM-karsintaottelussa Ljubljanassa. Myöhäisillan ottelussa Tanska voitti Kazakstanin, mikä tarkoittaa kärkikaksikon karkaamista neljän pisteen etumatkalle ennen kolmea viimeistä peliä. Tiistaina pelattavassa Kazakstan-ottelussa Huuhkajat on pakkovoiton edessä.

Ottelun avausmaali syntyi rangaistuspotkusta. Leo Väisänen torppasi kokeneen slovenialaishyökkääjän Andraž Šporarin nurin eikä ottelun italialainen erotuomari Daniele Orsato epäröinyt hetkeäkään näyttäessään rangaistuspotkua. Lukas Hradecky oli hyvin mukana, mutta Benjamin Šeškon laukaus upposi verkkoon.

Šeško oli uudelleen pahan teossa ensijakson puolivälin jälkeen. Robert Ivanov menetti pallon pahassa paikassa keskikentällä, kun Suomen ryhmitys oli ylhäällä ja puolustus järjestäytymätön. Ivanovin haasto jätti puolustukseen aukon, josta Šeško rynnisti viimeistelemään toisen maalinsa.

Viimeinen maali syntyi kulmapotkusta lisäajalla. Marcus Forssin purku tuli suoraan Erik Janžalle, joka laukoi pallon maaliin ja sinetöi loppunumerot.

Slovenialle kärsitty tappio lyö isoja kapuloita rattaisiin Suomen EM-vankkureissa. Oma tekeminen ei tule enää riittämään ja Suomi tarvitsee täyden pistepotin lisäksi myös apuja muista otteluista jäljellä olevien kolmen kierroksen aikana. Slovenia ja Kazakstanin kaatanut Tanska ovat neljän pisteen karkumatkalla Huuhkajiin nähden.

Seuraava kierros pelataan tiistaina, jolloin Suomi kohtaa Kazakstanin. Huuhkajat on pakkovoiton edessä, sillä Slovenia matkaa Pohjois-Irlannin ja Tanska puolestaan San Marinon vieraiksi. Ainoa todellinen mahdollisuus Suomen näkövinkkelistä on se, että Pohjois-Irlanti voisi yllättää kotivoiton tai tasapelin muodossa.

Ratkaisun hetkiä eletään marraskuussa, jolloin edessä on mm. Tanskan ja Slovenian välinen kärkikamppailu. Isoja pisteitä voi olla jaossa myös Slovenian ja Kazakstanin välisessä ottelussa.

La 14.10.2023, Ljubljana, Stadion Stožice
Slovenia - Suomi 3-0 (2-0)
16. 1-0 Benjamin Šeško (rp)
28. 2-0 Benjamin Šeško
90.+2 3-0 Erik Janža
yleisöä: 15 823

Artikkeliin liittyviä aiheita: