PalloTV - Huuhkajat suli kotiyleisön edessä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.10.2023

Huuhkajat suli kotiyleisön edessä

Kazakstanille kärsitty tappio ja muut tulokset veivät mahdollisuudet lohkon kahden parhaan joukkoon. Kisaportti on vielä avoinna Kansojen Liigan play-off -otteluiden kautta.

Huuhkajien tästä otteluikkunasta muodostui yhtä synkkä kuin on lokakuinen syysmaisema. Slovenialle kärsittyä murskatappiota seurasi kyykkäys kotiyleisön silmien alla. Suomi hävisi EM-karsintalohkon ottelun Kazakstanille 1-2 (1-0). Tanskan voitettua San Marinon ja Slovenian kaadettua Pohjois-Irlannin katosivat mahdollisuudet EM-ovet avaavaan kahden parhaan joukkoon.

Suomi meni lupaavasti ja ansaitusti johtoon ensijakson puolivälin jälkeen, kun Robert Taylor ampui komean vapaapotkun vasempaan yläkulmaan. Kazakstanin maalivahti oli hyvin mukana ja sai näppinsä väliin, mutta Taylorin veto oli liian hyvä torjuttavaksi.

Kazakstan nousi voittoon toisen puoliajan lopussa. Slovenia-ottelun lailla käänteentekeväksi tilanteeksi nousi rangaistuspotku, kun pääpalloa tavoitellessa peliväline hipaisi Richard Jenseniä käteen. Pilkusta osunut Bakhtiyar Zaynutdinov tarjosi uutta shokkihoitoa varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla pukattuaan kulmapotkun Suomen maaliin.

Vaikka karsintalohkon kahden parhaan joukkoon ei ole enää asiaa, Huuhkajilla on vielä yksi oljenkorsi käytettävänään. EM-kisoihin jaetaan kolme paikkaa Kansojen Liigan A-, B- ja C-sarjojen pudotuspelien voittajille.

Suomi on varmasti lunastanut paikkansa pudotuspeleihin ainakin Bosnia-Hertsegovinan ja Georgian kanssa. Kaavio on monimutkainen ja tilanne elää niin kauan kuin muissa karsintalohkoissa asiat ovat avoimia. Pudotuspelit pelataan maaliskuussa.

Huuhkajien valmentajiin kuuluva Mika Nurmela on lupautunut analysoimaan Slovenia- ja Kazakstan-ottelut PalloTV:n seuraajille. Haastattelu on tulossa joko keskiviikkona tai torstaina.

Ti 17.10.2023, Helsinki, Olympiastadion
Suomi - Kazakstan 1-2 (1-0)
28. 1-0 Robert Taylor
77. 1-1 Bakhtiyar Zaynutdinov (rp)
89. 1-2 Bakhtiyar Zaynutdinov
yleisöä: 30 375

Artikkeliin liittyviä aiheita: