PalloTV - SalPa siirtyy espanjalais-komentoon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.10.2023

SalPa siirtyy espanjalais-komentoon

Käpylän Palloa valmentanut Jordi Aluja on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen salolaisseuran kanssa.

Jordi Aluja, 27, on SalPa:n uusi päävalmentaja. Nuori espanjalaisluotsi on tehnyt SalPa:n kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran edustusjoukkueen valmennustehtävistä. Aluja siirtyy Saloon pääkaupunkiseudulta, jossa hän valmensi Käpylän Palloa kahden kauden ajan. Alujan työ alkaa virallisesti ensi vuoden alusta.

Aluja on ollut Suomessa neljän vuoden ajan. Kaudet 2020 ja 2021 hän oli KTP:n valmennusryhmän jäsen ensin Ykkösessä ja jälkimmäisellä kaudella Veikkausliigassa. Kaksi seuraavaa kautta hän valmensi Käpylän Palloa. Ensimmäinen kausi päättyi sarjanousuun, mutta tämä kausi tuotti pettymyksen ja KäPa putosi Ykkösestä uuteen Ykköseen.

KäPa:n peräsimessä epäonnistuminen ei pelottanut SalPa:n johtomiehiä. Seura halusi valmentajan, jossa yhdistyvät sarja- ja pelaajatuntemus sekä freesit ajatukset jalkapallosta.

- Tässä valinnassa painoivat Ykkösen sarja- ja pelaajatuntemuksen lisäksi Jordin erittäin moderni ja tuore ajattelutapa jalkapallosta. KäPa tunnettiin hänen aikanaan erittäin hyökkäysorientoituneesta, rohkeasta ja pelaajia kehittävästä pelitavasta ja valmennuksesta, SalPa:n toimintaa pyörittävän taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti perustelee valintaa seuran kotisivuilla.

- Putoamisestaan huolimatta KäPa esiintyi sarjassa nuorehkolla nousijajoukkueella edukseen ja jätti ennakkoluulottoman kuvan itsestään. Tätä samaa positiivista ja aktiivisempaan pallonhallintaan perustuvaa ideologiaa ja identiteettiä haluamme ajaa sisään myös SalPaan, joten hän vastasi etsimäämme profiilia erinomaisesti, Karinti jatkaa.

Alujan pestaamista edesauttoivat myös muut henkilökohtaiset ammatilliset ominaisuudet.

- Meihin teki myös vaikutuksen hänen tarkkuutensa yksityiskohtien analysoinnissa ja intohimonsa niin pelaajien kuin oman osaamisen kehittämisessä. Lisäksi saamamme referenssit hänen toiminnastaan olivat kautta linjan positiivisia niin ex-pelaajiston kuin muiden hänet tuntevien osalta.

Alujan johdolla SalPa aloittaa seurahistorian kolmannen kauden maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: