PalloTV - Halkoja pesään! - Ilvekseltä kovia siirtouutisia
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.11.2023

Halkoja pesään! – Ilvekseltä kovia siirtouutisia

Matias Kivikko Arrañon (ei kuvassa), Juhani Pikkaraisen, Roope Riskin ja Joona Vetelin sopimukset julkistettiin kerralla.

Uusien omistajien ja uuden stadionin Ilves ei ole jäämässä seinäruusuksi talven pelaajamarkkinoilla. Julkisuuteen karanneet huhut KuPS:n keskikentän moottorin Joona Vetelin ja VPS:n topparin Juhani Pikkaraisen tulosta Ilvekseen vahvistettiin tänään. Samalla iskulla pajatsosta tipahtivat HJK:n kokeneen hyökkääjän Roope Riskin ja TPS-lupaus Matias Kivikko Arraño sopimusuutiset.

Pikkaraisen, Riskin ja Vetelin sopimukset ovat kaksivuotisia. Kivikko Arraño pysyy Tampereella niin ikään seuraavat kaksi vuotta, mutta hänen sopimukseensa on kirjattu myös yksi optiovuosi. Uusista sopimuspelaajista Veteli on tuttu kasvo Tampereella, muut ovat uusia tuttavuuksia.

Kemistä lähtöisin oleva Veteli palaa Tampereelle kahden Kuopiossa vietetyn kauden jälkeen. Veteli pelasi Ilveksessä 2020 ja 2021. Hänellä on liigakokemusta myös PS Kemin ja FF Jaron riveistä. Veteli pääsi haistelemaan kansainvälisiä tuulia norjalaisessa Fredrikstad FK:ssa, jota hän edusti kolmen kauden ajan 2017-19.

Hyökkäyspään vahvistukseksi tulevan Riskin cv on niin pitkä ettei se saksalaisen Transfermarktin kautta tarkasteltuna tahdo mahtua yhdelle läppärin monitorin sivulle. Riski ehti pelata HJK:ssa viimeiset neljä kautta. Sitä ennen hän edusti eri seuroja Itävallassa, Kreikassa, Saksassa, Norjassa ja Italiassa. TPS:n kasvatteihin kuuluvan Riskin kotimaisia seuroja ovat olleet myös FC Viikingit ja SJK.

Toipilaana olo yhdistää Veteliä ja Riskiä. Molemmat ovat kärsineet viime kausina loukkaantumisista ja ovat vasta matkalla takaisin pelikuntoon.

Ilveksen keskuspuolustukseen tuleva Juhani Pikkarainen on niin ikään TPS:n kasvatti. Hän siirtyi juniorina Turusta Itävaltaan, josta Pikkarainen palasi kotimaahan ja on sittemmin viihtynyt Pohjanmaan suunnalla. Kauden 2019 hän pelasi KPV:ssä ja kaudet 2022-23 VPS:ssä. Välissä hän piipahti kasvattajaseuransa TPS:n riveissä.

Turun Palloseuraan kytkeytyy myös Ilveksen neljäs hankinta, 19-vuotias Matias Kivikko Arraño. Suomalaischileläinen nuorten maajoukkuepuolustaja oli TPS:n alakerran avainhahmoja päättyneellä kaudella. Kivikko Arraño pelasi turkulaisten riveissä 23 Ykkösen ottelua, joista kaikki avauksessa kahta lukuun ottamatta. Kivikko Arraño on FC Hongan kasvatti.

Artikkeliin liittyviä aiheita: