PalloTV - Gnistan valitsi Leppälahden

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

10.11.2023

Gnistan valitsi Leppälahden

Kuva: Kari Väre

Liigakarsinnoissa rannalle jäänyt helsinkiläisseura neuvotteli myös Ricardo Duarten kanssa.

Jussi Leppälahti on IF Gnistanin uusi päävalmentaja. Leppälahti allekirjoitti 1+1 -vuotisen sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Oulunkylässä jännitetään seuraavaksi tuleeko Leppälahdesta jälleen liigavalmentaja, mikäli espoolainen FC Honka ei saa lisenssiä talouskurimuksensa keskellä. Gnistanin edellinen valmentaja Joonas Rantanen siirtyy vetämään Tampereen Ilveksen liigajoukkuetta.

Helsingin Sanomien julkaiseman uutisen mukaan Leppälahti oli toinen pääehdokkaista uudeksi valmentajaksi. Seura neuvotteli myös AC Oulusta erotetun portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarten kanssa, mutta tämä päätti perhesyistä muuttaa takaisin kotimaahansa. Näin ollen vaihtoehdoksi jäi Leppälahti ja kysymys, kumpi pääehdokkaista oli vahvemmalla pohjalla, jää vastaamatta.

Duarte oli aiemmin Gnistanin valmentajana kausina 2020 ja 2021, mutta hän siirtyi kesken sopimuskauden pelastamaan AC Oulun liigapaikkaa.

Leppälahden valmennusura alkoi toden teolla kaudella 2019, kun hän oli palasi Englannista takaisin kotimaahan. Leppälahti otti joensuulaisen JIPPO:n komentoonsa ja hän valmensi sitä kolme kautta. Joensuun jälkeen Leppälahti poimittiin KTP:n peräsimeen. Hän valmensi KTP:n liiganousuun, mutta tällä kaudella työ päättyi vain viikkoja jatkosopimuksen julkistamisen jälkeen.

Seuran halu kehittyä tuo Leppälahden päävalmentajaksi Gnistaniin.

- Gnistan on kehittyvä seura, jolla on selvät arvot ja selvä strategia. Joukkue ja koko seura on kehittynyt viime vuosina ja tavoite on jatkaa kehittymistä. Juuri seuran vahva halu kehittyä vetosi minuun, Leppälahti kommentoi Gnistanin verkkosivujen uutisessa.

Gnistanin tuore urheilutoimenjohtaja Jarkko Jokiranta perustelee Leppälahden palkkausta sillä, että seura pyrkii säilyttämään Duarten ja Rantasen aikaiset vahvuudet mutta tuo samalla hienosäätöjä niihin.

- Gnistanin miesten joukkueen identiteetti on rakentunut vahvan pallonhallinnan varaan jo usean vuoden ajan. Siitä vahvuudesta halutaan edelleen pitää kiinni. Haluamme kuitenkin lisätä intensiteettiä pelaamisessamme, Jokiranta kertoo Gnistanin verkkosivuilla.

- Gnistanin junioreissa korkea intensiteetti on ollut tähtäimessä jo useamman vuoden ajan ja nyt miesten edustusjoukkue ottaa askeleen samaan suuntaan.

Rantasen apuna toiminut Mikke Salonen on jatkamassa kakkosvalmentajan pestissä. Gnistan hakee vielä toista valmentajaa ja maalivahtivalmentajaa.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: