PalloTV - "Uuden pelipaikan löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä”, Ykkösen maalikuningas Joakim Latonen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
10.11.2023

”Uuden pelipaikan löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä”, Ykkösen maalikuningas Joakim Latonen

Kotimaiset sarjat on jälleen saatu päätökseen, ja seuroissa on ryhdytty rakentamaan uusia joukkueita ensi kaudelle. Eteen- ja ylöspäin pyrkiville pelaajille tämä aika vuodesta on usein epävarmuuden ja epätietoisuuden aikaa.

Mistä löytää kehittymisen mahdollistava seuraava steppi uralla? Asetelma on kaikille sopimuksettomille pelaajille sama, mutta heidän tilanteensa voivat olla hyvinkin erilaisia.

Ykkösen Gnistania viime kaudella edustanut hyökkääjä Joakim Latonen, 25, on tästä hyvä esimerkki. Hän voitti Ykkösen maalinkuninkuuden ylivoimaiseen tyyliin tekemällä 18 maalia ja vielä yhden lisää liigakarsinnassa. Vahva työnäyte, jonka myötä hänen tuskin tarvitsee jännittää sitä, löytyykö hänelle ottajia.

Se ei tarkoita, etteikö Latonen tietäisi, miltä sopimuksettomuuden mukanaan tuoma epätietoisuus ja epävarmuus tarkoittavat. Hän on seilannut Ykkösen ja Veikkausliigan väliä viime vuodet onnistumatta vakiinnuttamaan paikkaansa liigassa. Kauden 2022 hän edusti IFK Mariehamnia, mutta peliaika jäi vähiin. Nyt hän on tyystin toisenlaisessa tilanteessa.

PalloTV tapasi Latosen ja kysyi, miten hän itse summaa oman kautensa? Millä hän selittää tehonsa? Miten hän päätyi viime kaudella Gnistaniin? Joko hänen seuraava osoitteensa on Veikkausliigassa, vai jatkuuko ura edelleen Oulunkylässä? Missä vaiheessa talvea hän toivoo ratkaisun syntyvän? Miten Latonen rentoutuu ja lataa akkujaan nyt, kun jalkapalloilu on hetkeksi tauolla?

Toimittaja: Aleksi Rouvinen   

Artikkeliin liittyviä aiheita: