PalloTV - Jonas Nyholm nousee KTP:n päävalmentajaksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.11.2023

Jonas Nyholm nousee KTP:n päävalmentajaksi

Seuran yllätysratkaisussa kokenut Christian Sund tulee KPV:n päävalmentajan paikalta Nyholmin kakkosvalmentajaksi.

KTP on nostanut kaksi vuotta edustusjoukkueen kakkosvalmentajana toimineen Jonas Nyholmin uudeksi päävalmentajaksi. Hän saa aisaparikseen kokeneen Christian Sundin, joka jättää KPV:n päävalmentajan tehtävät siirtyäkseen KTP:n kakkosvalmentajaksi. Kummankin sopimus on 1+1 -vuotinen.

KTP tulee olemaan Nyholmin ensimmäinen päävalmentajuus miesten sarjoissa. Hän siirtyi seuran palvelukseen HJK:n junioriorganisaatiosta ja ehti toimia niin Jussi Leppälahden kuin Juha Malisen apuvalmentajana.

Sundin nimi on tutumpi ja hän on valmentajavuosilla mitattuna myös kokeneempi valmentaja. Hän on ollut valmennustehtävissä SJK Junioreissa, Vaasan Palloseurassa ja viimeksi Kokkolan Pallo-Veikoissa. Viimeiset kolme vuotta Sund veti KPV:n edustusjoukkuetta.

Urheilujohtaja Niko Ikävalko kertoo KTP:n halunneen antaa Nyholmille mahdollisuuden näyttää osaamisensa päävalmentajan tehtävissä.

– Hänellä on todella hyviä ajatuksia jalkapallon suhteen. Uskomme, että nyt palaamme sille tielle, millä olimme Jussin (Leppälahti) ensimmäisellä kaudella. Sund tuo Nyholmille kokemusta ja saamiemme tietojen mukaan Sund on erinomainen ennen kaikkea valmentamaan kentällä. Sundilla on hyvä näkemys jalkapallosta ja uskon heidän täydentävän toisiaan, Ikävalko avaa valmentajaratkaisua KTP:n verkkosivuilla.

Ikävalko kertoo seuralla olleen useita potentiaalisia nimiä uudeksi ykköskäskijäksi, mutta valinta päävalmentajakokemuksen puutteesta huolimatta osui Nyholmiin.

– Meillä oli muutama vaihtoehto kotimaasta ja ulkomailta, mutta uskon, että Jonas on oikea valinta johtamaan joukkuetta. Häneltä ei löydy liiaksi päävalmentajakokemusta, mutta kahden vuoden aikana hän kasvanut tähän tehtävään, Ikävalko kertoo KTP:n verkkosivuilla.

Uutena päävalmentajana Nyholm haluaa palauttaa KTP:n pelaamiseen toissavuotisen ilmeen.

– Haluamme lähtökohtaisesti puolustaa mahdollisimman kaukana omasta maalista. Yritämme olla monipuolinen joukkue, joka välillä hyökkää nopeasti ja taas välillä pitää palloa hallussaan. Pelitavan
pitää olla sellainen, jolla voi voittaa mahdollisimman paljon, Nyholm sanoo KTP:n verkkosivuilla.

Nyholmin aisapariksi tulevalla Christian Sundilla ei ole vaikeuksia laskeutua päävalmentajan saappaista kakkosvalmentajan työhön.

– Valmentaminen on tiimityötä. Nimikkeet eivät vaikuta työpanokseeni. Meidän tehtävämme on saada joukkue pelaamaan mahdollisimman hyvin. Työnkuvani varmasti täsmentyy pian, kun pääsen keskustelemaan siitä Jonaksen kanssa, Sund toteaa KTP:n verkkosivuilla.

Joukkueen rakentamisen suhteen kotkalaiset ovat hyvässä vauhdissa. KTP:llä on jo 17 sopimuspelaajaa, kun Mikkelissä lainalla ollut Santeri Stenius ja JJK:ssa uutta vauhtia hakenut Aleksi Tarvonen palaavat seuran vahvuuteen. Toistaiseksi ainoa uusi tulija on EIF:n palveluksessa ollut kamerunilaistoppari Tabi Manga. Hän teki kaksivuotisen sopimuksen KTP:n kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: