PalloTV - Kylmän illan kuuma murskavoitto
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.11.2023

Kylmän illan kuuma murskavoitto

Huuhkajat pesi kasvonsa kaatamalla Pohjois-Irlannin komealla tavalla, vaikka EM-karsintojen lopputuloksen kannalta voitolla ei ollut merkitystä.

Huuhkajat takoi vastustajansa maan rakoon EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Suomi voitti siipirikkoisen Pohjois-Irlannin peräti 4-0 (1-0). Ottelulla ei ollut kilpailullista merkitystä EM-karsintalohkon lopputuleman kannalta, mutta kolmen peräkkäisen tappion jälkeen se toimi mainiona kasvojenpesuna ja hyvänä harjoitusotteluna kevättalven Kansojen Liigan pudotuspelejä ajatellen.

Ottelu alkoi Huuhkajien kannalta yhtä kohmeisesti kuin oli Olympiastadionin pakkaselle painunut sääkin. Suomi sai maalitilinsä auki hetkeä ennen taukoa, kun vieraiden Isaac Prinze torppasi boksiin nousseen Nikolai Alhon näyttävän ilmalennon kera nurin. Tuomitusta rangaistuspotkusta Joel Pohjanpalo siirsi Huuhkajat taukojohtoon.

Daniel Håkans naulasi ottelun Suomelle heti toisen puoliajan alussa. Yhteispeli Glen Kamaran kanssa toimi moitteettomasti ja Håkans pääsi vasemmalta vetämään pallon maaliin etutolpan kautta. HJK:ta jokunen kausi sitten edustanut Conor Hazard oli maalilla hyvin mukana, muttei voinut Håkansin tarkalle vedolle mitään.

Teemu Pukki lisäsi vieraiden tuskaa nostamalla Robert Taylorin syötön Hazardin yli verkkoon. Robin Lod sinetöi tyrmäyksen loppunumerot pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Pukki antoi millintarkan syötön ahtaaseen tilaan, josta Lod pääsi sijoittamaan pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

EM-karsinta päättyy ensi maanantaina, kun Suomi matkustaa Helsingin pakkasesta Välimeren lämpöön. Lohkon viimeisellä kierroksella Huuhkajat kohtaa San Marinon.

Pe 17.11.2023, Helsinki, Olympiastadion
Suomi - Pohjois-Irlanti 4-0 (1-0)
42. 1-0 Joel Pohjanpalo (rp)
48. 2-0 Daniel Håkans
74. 3-0 Teemu Pukki
88. 4-0 Robin Lod
yleisöä: 28 711

Artikkeliin liittyviä aiheita: