PalloTV - Huuhkajat päätti EM-karsinnat nihkeällä voitolla San Marinosta

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

20.11.2023

Huuhkajat päätti EM-karsinnat nihkeällä voitolla San Marinosta

Pyry Soiri viimeisteli Suomen molemmat maalit.

Suomen osalta EM-karsintatie on kuljettu päätökseen. Karsintalohkon viimeisessä ottelussa Huuhkajat kävi hakemassa nuhaisen voiton jalkapallokääpiö San Marinosta. Lopputulos kirjattiin muotoon 2-1 (0-0).

Ottelun voitolla ei ollut merkitystä karsintojen lopputuleman kannalta. Suomi sijoittui kolmanneksi karsintalohkon lopputaulukossa. Tanska ja Slovenia lunastivat lipun Saksan ensi kesän lopputurnaukseen. EM-portti ei kuitenkaan vielä sulkeutunut lopullisesti, sillä kisapaikka voi aueta Kansojen Liigan pudotuspeleissä.

Ottelusta tuli tasan niin vaikea kuin siitä odotettiinkin tulevan. Huuhkajat aloitti pelin väkevällä myllyllä, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Alkushokin jälkeen San Marinon sumppupuolustus sulki suomalaiset ulos maalintekopaikoilta, minkä lisäksi Huuhkajat sortui kotijoukkueen etanavauhtiseen tempoon mukaan.

Lähes 80-prosenttisesta pallonhallinnasta huolimatta Huuhkajat joutui tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kertoi "herätelleensä" joukkuetta ja Huuhkajat lopulta kairasi voittoon tarvitut maalit. Ratkaisija löytyi yllättävästä suunnasta, kun puolustaja Pyry Soiri iski molemmat Huuhkajien osumat. Ensimmäinen oli ottelun luonteelle sopiva ala-astemainen taistelumaali, mutta toinen oli jo komeampaa luokkaa.

Teemu Pukki teki myös yhden osuman, mutta se lopulta hylättiin aiheellisesti paitsiona. Richard Jensenin huolimaton taklaus lisäajalla johti rangaistuspotkuun, josta San Marino teki kavennuksen.

Kansojen Liigan pudotuspelit arvotaan torstaina. Ottelut pelataan maaliskuussa.

Ma 20.11.2023, Serravalle, San Marino Stadium
San Marino - Suomi 1-2 (0-0)
50. 0-1 Pyry Soiri
58. 0-2 Pyry Soiri
90.+7 1-2 Filippo Berardi
yleisöä: 1 427

Artikkeliin liittyviä aiheita: