PalloTV - HJK rekrytoi ONS:n maalitykin
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.11.2023

HJK rekrytoi ONS:n maalitykin

Klubi kiinnitti myös kaksi omaa lupausta pitkillä, kolmen vuoden mittaisilla sopimuksilla.

HJK on hankkinut riveihinsä liigasta pudonneen ONS:n parhaan maalintekijän, Sara Sievistön. Sopimus kattaa alkavan kauden, mutta siinä on optio vuodesta 2025. Klubi on kiinnittänyt myös omia kasvattejaan. Nollakuutosten ikäluokkaa edustavat Edit Mare ja Kerttu Sarelius ovat allekirjoittaneet kotimaisissa naisten sarjoissa harvinaisen kolmen vuoden pelaajasopimuksen.

Kun tilastoja katsoo, Rovaniemeltä kotoisin oleva Sievistö on synnynnäinen maalintekijä. Hän ehti pelata ONS:ssa vain kaksi vuotta, mutta tuona aikana hän viimeisteli 20 maalia virallisissa otteluissa ja kohosi seuran historian kymmenen parhaan maalintekijän joukkoon. Suurin osa maaleista syntyi Kansallisessa Liigassa, 16. Kaksi maalia hän teki liigakarsinnassa ja yhtä monta Suomen Cupissa.

Sievistö edusti RoPS:aa ennen siirtymistään Ouluun. Hän teki RoPS:n naisten paidassa 19 maalia, kun seura pelasi Ykkösessä. Maaliverkot viuhuivat yhtä hurjaan tahtiin myös mm. B-tyttöjen sarjoissa.

– Klubissa panostetaan treeniolosuhteisiin ja itse pelaajiin, sekä tekeminen on ammattimaista. Klubi tuntui siis juuri sopivalta vaihtoehdolta itselleni, Sievistö perustelee HJK:n verkkosivuilla, miksi hän kaikista tarjokkaista valitsi juuri Klubin.

– Pyrin tuomaan joukkueelle osaamista ja antamaan aina parhaani kentällä ja sen ulkopuolella. Hyökkääjänä haluan aina kehittyä maalinteossa ja varsinkin erilaisissa viimeistelyissä. Ensi kauden tavoitteena on saada tehtyä maaleja ja kehittyä pelaajana eri osa-alueilla. Odotan kehittäviä treenejä, sekä kovia pelejä ja että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin, Sievistö jatkaa HJK:n kotisivuilla.

Pitkät sopimukset allekirjoittaneista pelaajista Edit Mare aloitti jalkapalloilun Käpylän Pallossa, mutta siirtyi jo melko nuorena HJK:n paitaan. Hän on kuulunut HJK:n kalustoon jo kaudesta 2016 lähtien. Kulunut kausi hänellä vierähti lähinnä HJK:n B-tytöissä, mutta Mare pelasi muutaman ottelun myös seuran reservijoukkueessa.

Sarelius on HJK:n oma kasvatti, joka ei ole edustanut muita seuroja. Maren tavoin hän pelasi enimmäkseen seuran B-tyttöjen joukkueessa, mutta myös kourallisen naisten Kakkosen otteluita seuran reservijoukkueessa. Sarelius teki tyttöjen SM-sarjassa 12 maalia.

Molemmat sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat ovat nuorten maajoukkueiden vakiokalustoa. '

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: