UEFA:n ruoska viuhui – HJK:lle rajut rapsut – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.11.2023

UEFA:n ruoska viuhui – HJK:lle rajut rapsut

Konferenssiliigan ottelun järjestyshäiriöt johtivat 42 000 euron sakkoihin ja pitkään ehdonalaiseen tarkkailuluokalla.

HJK on saanut 42 000 euron suuruiset sakot Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n kurinpitoelimeltä. Sakkojen lisäksi HJK joutuu kahdeksi vuodeksi erikoistarkkailuun järjestyshäiriöiden varalta. Mikäli häiriöt toistuvat ehdonalaisen aikana pelatussa euro-ottelussa, HJK:n kannattajapääty ja sitä ympäröivät katsomonosat suljetaan seuraavassa pelissä.

Tuomio juontuu 9. marraskuuta pelatun Konferenssiliigan ottelun HJK - Eintracht Frankfurt tapahtumiin. Kummassakin kannattajapäädyssä poltettiin kymmenittäin soihtuja, jotka aiheuttivat vaaraa ympärillä olleille katsojille. Lisäksi ottelun alku viivästyi soihtujen poltosta syntyneen savun vuoksi.

Soihtujen polttamisen osuus sakoista oli 30 000 euroa. Loppuosa sakoista määrättiin maksettavaksi, koska osa yleisöstä tukki pelastusteitä istumalla kuppi-istuimen sijasta Töölön jalkapallostadionin katsomon portaikoissa.

Eintracht Frankfurt tuomittiin niin ikään 30 000 euron suuruisiin sakkoihin. Sakkojen lisäksi seuran kannattajilta kielletään pääsy 14. joulukuuta pelattavaan alkulohkon viimeiseen otteluun Aberdeen FC:tä vastaan. Soihtujen polttamisen lisäksi saksalaisseuran fanit häiriköivät muutenkin - kesken pelin kannattajakatsomosta heitettiin muovituoppi Santeri Hostikan päähän.

HJK:ta kannattajien häiriökäyttäytyminen turhauttaa. Seura kertoo lehdistötiedotteessaan, että se on kahden kauden aikana maksanut yli 170 000 euroa sakkoja UEFA:lle ja Suomen Palloliitolle.

Viime kaudella maksettujen sakkojen kokonaissumma hipoi yhteensä sataa tuhatta euroa. Tämän kauden osalta mennään 64 500 eurossa UEFA:lle ja 6 600 eurossa Suomen Palloliitolle. Lisää on tulossa, sillä Veikkausliigan päätöskierroksen ottelun HJK - KuPS tapahtumat ovat vielä Palloliiton byrokratian rattaissa.

HJK:n turhautumisen ymmärtää. Kahden vuoden aikana maksettujen kurinpitosakkojen määrä on yhtä suuri kuin yhden kansainvälisen tason Veikkausliigan tähtipelaajan palkka. Marraskuun alussa julkaistujen vuoden 2022 verotietojen perusteella esimerkiksi HJK:ssa pelannut Pohjois-Irlannin maajoukkuemaalivahti Conor Hazard tienasi 185 000 euroa kyseiseltä kaudelta.

HJK pohtii entistä järeämpiä keinoja, joilla voidaan puuttua katsojien häiriökäyttäytymiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: