PalloTV - Voi ei! Arpaonni ei suosinut Huuhkajia
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.11.2023

Voi ei! Arpaonni ei suosinut Huuhkajia

Suomi joutuu EM-jatkokarsinnan A-polulle, jonka välieräottelussa se kohtaa Walesin. Otteluparin voittaja matkaa finaaliin, jossa vastassa on joko Puola tai Viro.

EM-jatkokarsinnan peliparit arvottiin tänään iltapäivällä UEFA:n päämajassa Nyonissa. Huuhkajien kannalta arpaonni oli huonoin mahdollinen ja pääsy EM-lopputurnaukseen pudotuspelien kautta vaatii kovia suorituksia. Suomi kohtaa välierässä Walesin vieraissa ja finaaliin päästessään voittajan Puolan ja Viron välisestä ottelusta.

EM-jatkokarsinnassa on kolme ns. polkua, joiden voittajat saavat paikan Saksassa ensi kesänä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Suomelle oli tarjolla paikka joko helpommassa B-polussa tai vaikeammassa A-polussa, jonne arvottiin yksi B-polun pooliin kuulunut maa. Arpa kolahti Suomen kohdalle ja Huuhkajat joutuu A-polkuun.

A-polun välieräparit ovat Puola - Viro ja Wales - Suomi. Otteluiden voittajat kohtaavat finaalissa, jonka kotijoukkueeksi arvottiin Huuhkajien otteluparin voittaja. EM-kisoihin pääsemiseksi Suomen pitää siis raivata tieltään Wales ja sen jälkeen todennäköisesti Puola.

B-polun poolin kaksi muuta maata, Islanti ja Ukraina, arvottiin vierasjoukkueiksi Israelia ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. C-polun välieräparit ovat Georgia - Luxemburg ja Kreikka - Kazakstan.

Näistä otteluista puhutaan paljon Kansojen Liigan pudotuspeleinä mutta niitä ne eivät ole. Jatkokarsinnan otteluparit ainoastaan perustuvat menestykseen Kansojen Liigassa. Jatkokarsintaan päässeet maat ovat Kansojen Liigan A-, B-, C- ja D-liigojen parhaiten menestyneet, EM-kisojen ulkopuolelle jääneet maat.

Karsintapolkujen välierät pelataan 21. maaliskuuta, finaalit puolestaan 26. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: