Voi ei! Arpaonni ei suosinut Huuhkajia – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.11.2023

Voi ei! Arpaonni ei suosinut Huuhkajia

Suomi joutuu EM-jatkokarsinnan A-polulle, jonka välieräottelussa se kohtaa Walesin. Otteluparin voittaja matkaa finaaliin, jossa vastassa on joko Puola tai Viro.

EM-jatkokarsinnan peliparit arvottiin tänään iltapäivällä UEFA:n päämajassa Nyonissa. Huuhkajien kannalta arpaonni oli huonoin mahdollinen ja pääsy EM-lopputurnaukseen pudotuspelien kautta vaatii kovia suorituksia. Suomi kohtaa välierässä Walesin vieraissa ja finaaliin päästessään voittajan Puolan ja Viron välisestä ottelusta.

EM-jatkokarsinnassa on kolme ns. polkua, joiden voittajat saavat paikan Saksassa ensi kesänä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Suomelle oli tarjolla paikka joko helpommassa B-polussa tai vaikeammassa A-polussa, jonne arvottiin yksi B-polun pooliin kuulunut maa. Arpa kolahti Suomen kohdalle ja Huuhkajat joutuu A-polkuun.

A-polun välieräparit ovat Puola - Viro ja Wales - Suomi. Otteluiden voittajat kohtaavat finaalissa, jonka kotijoukkueeksi arvottiin Huuhkajien otteluparin voittaja. EM-kisoihin pääsemiseksi Suomen pitää siis raivata tieltään Wales ja sen jälkeen todennäköisesti Puola.

B-polun poolin kaksi muuta maata, Islanti ja Ukraina, arvottiin vierasjoukkueiksi Israelia ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. C-polun välieräparit ovat Georgia - Luxemburg ja Kreikka - Kazakstan.

Näistä otteluista puhutaan paljon Kansojen Liigan pudotuspeleinä mutta niitä ne eivät ole. Jatkokarsinnan otteluparit ainoastaan perustuvat menestykseen Kansojen Liigassa. Jatkokarsintaan päässeet maat ovat Kansojen Liigan A-, B-, C- ja D-liigojen parhaiten menestyneet, EM-kisojen ulkopuolelle jääneet maat.

Karsintapolkujen välierät pelataan 21. maaliskuuta, finaalit puolestaan 26. maaliskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: