Diogo Pinto ottaa PK-35:n naisten ohjakset – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.11.2023

Diogo Pinto ottaa PK-35:n naisten ohjakset

Portugalilaisluotsin sopimus kattaa tulevan kauden.

PK-35:n päävalmentajana peräti kuuden kauden ajan toiminut Rami Rantanen ei jatka tehtävässään. Helsinkiläisseura on tehnyt sopimuksen päävalmentajuudesta puolenkymmentä vuotta Suomessa viihtyneen Diogo Pinton kanssa. Allekirjoitettu sopimus kattaa tulevan kauden.

Suomen vuosina Pinto on ollut järjestyksessään Peimari Unitedin, TP-47:n, Käpylän Pallon, OTP:n ja FC Hongan palveluksessa. Pinto tuli Suomeen kaudeksi 2019, jolloin hän aloitti eri tehtävissä Peimari Unitedin organisaatiossa mutta siirtyi loppukesästä TP-47:n palvelukseen.

Kauden 2021 aikana Pintolla oli kolme työnantajaa. Reilun kolmen kuukauden jälkeen hän siirtyi Käpylän Pallosta OTP:n päävalmentajaksi, mutta uusi pesti päättyi vain kahden sarjakierroksen jälkeen. Loppuvuoden hän työskenteli liettualaisen FK Riteriain kakkosvalmentajana ja reservijoukkueen päävalmentajana. Viimeiset kaksi kautta Pinto on ollut FC Hongan U17-joukkueen päävalmentaja.

Perinteisten korulauseiden sijasta Pinton ensikommentit uudesta pestistään ovat suorasukaisia.

– Odotan kohtaavani haasteita ja ongelmia, joita en ole aiemmin urallani kohdannut ja pääseväni löytämään niihin ratkaisut, Pinto kommentoi PK-35:n verkkosivuilla.

Pinto ottaa PK-35:n liigajoukkueen haltuunsa huomenna, kun pelaajat palaavat tauon jälkeen harjoituksiin.

– Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien kaikki tekemisemme keskittyy meidän pelilliseen ajatukseen ja sitä lähdemme heti työstämään. Tietenkin haluan myös tutustua pelaajiin heti paremmin, Pinto sanoo lähipäivien suunnitelmistaan.

Valmennusfilosofiassaan Pinto luottaa yksilön kehittämiseen.

– Valmentajana pyrin luomaan nautinnollisen ja pelattavan, mutta myös vaativan ja kilpailullisen ympäristön, missä koen jokaisen pelaajan pystyvän kehittymään. Filosofiani pohjautuu yhteisölliseen kanssakäyntiin sekä käytökseen ja pelaamisen malliin, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuus loistaa, Pinto kertoo PK-35:n verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia