PalloTV - Lunta tupaan - Helmarit latoi kuusi maalia Romanian verkkoon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.11.2023

Lunta tupaan – Helmarit latoi kuusi maalia Romanian verkkoon

Voitto varmisti nousun Kansojen Liigan A-ryhmään. Nousun myötä Helmareilla on varma paikka myös EM-jatkokarsinnoissa.

Suomi varmisti lennokkaalla tavalla nousun naisten Kansojen Liigan A-ryhmään. Alkulohkon viimeisessä kotiottelussa Helmarit kaatoi Romanian peräti 6-0 (3-0). Kokemus oli romanialaisille varmasti omanlaisensa. Turussa oli puolenkymmentä astetta pakkasta ja lunta tuli tupaan niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisesti. Yleisömäärä jäi vaatimattomaksi.

Pelin henki oli selvä jo alkuvihellyksestä lähtien, kun Jutta Rantalan laukaus tärähti ylärimaan Helmarien ensimmäisestä hyökkäyksestä. Romania piti Helmarien puolustuksen hereillä prässäämällä tasoonsa nähden melko ylhäältä, mutta Suomen joukkue selvisi tästä kiirastulen poikasesta ilman vaikeuksia. Ottelun päättymisen jälkeen Romanian kaikkia hyökkäyspelin tilastosarakkeita koristikin pyöreä nolla.

Avausmaalia saatiin kuitenkin odotella aina puolen tunnin kohdalle, jolloin Linda Sällström sijoitti Emma Koiviston syötön verkon perukoille. Pari minuuttia aikaisemmin Romania oli antanut kohtalokkaan tasoituksen ottelun voimasuhteisiin, kun puolustaja Antonia Bratu rikkoi Sällströmiä kentältäpoiston arvoisesti.

Suomen ja Romanian tasoerot olivat sen verran suuret, että Bratun kentältäpoiston jälkeen kyse oli enää siitä, kuinka paljon Helmarit ottelun voittaa. Löylytyksen avainhahmoja oli lopulta Sällström, joka hankkimansa punaisen kortin lisäksi teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Suomella on jäljellä vielä yksi ottelu Kansojen Liigassa. Helmarit matkustaa tiistaiksi Slovakian vieraaksi. Trnavassa jännitetään enää säilyykö Suomen tili puhtaana ja päästettyjen maalien saldo nollana.

To 30.11.2023, Turku, Veritas Stadion
Suomi - Romania 6-0 (3-0)
30. 1-0 Linda Sällström
36. 2-0 Ria Öling
41. 3-0 Linda Sällström
72. 4-0 Emma Koivisto
84. 5-0 Oona Sevenius
86. 6-0 Anni Hartikainen
yleisöä: 1 442

Artikkeliin liittyviä aiheita: