PalloTV - HJK:lle ei voitto maistunut - Aberdeen ryösti pisteen Helsingistä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.12.2023

HJK:lle ei voitto maistunut – Aberdeen ryösti pisteen Helsingistä

Kahden maalin johtoaseman menetys maksoi Klubille 334 000 euroa.

HJK:n viimeinen kotiottelu tämän kauden Konferenssiliigan lohkovaiheessa päättyi pistejakoon 2-2 (2-1). Tasapelin myötä HJK:n pistepotti tuplaantui kahteen. Myös toinen piste tuli vastassa ollutta skottiseuraa Aberdeen FC:tä vastaan. HJK:n alkulohkourakka päättyy kahden viikon kuluttua Thessalonikissa kreikkalaisen PAOK:n vieraana.

HJK:n ennakkoluuloton ja vahva pelaaminen vei sen kahden maalin johtoasemaan Hassane Bandén ja Santeri Hostikan maaleilla. Kesken hyvän jakson Angus MacDonald pääsi kaventamaan taukotilanteeksi 2-1 kotijohdon. Luis "Duk" Lopes ohjasi lähietäisyydeltä tasoituksen, kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta kymmenisen minuuttia.

Kahden maalin menetys kävi kalliiksi HJK:lle. UEFA maksaa puolen miljoonan bonuksen jokaisesta Konferenssiliigan alkulohkon voitetusta ottelusta. Tasapelin vuoksi HJK:n saama pistebonus kutistuu 166 000 euroon.

Ottelu pelattiin ankarissa olosuhteissa. Lämpötila oli reilusti pakkasella ja lumisade toi oman mausteensa Helsingin iltaan. Lunta tuli sen verran paljon, että toisella puoliajalla ottelu oli hetkeksi keskeytettävä kentän puhdistamiseksi.

HJK on ollut viime aikoina esillä katsojien käyttäytymisen ja siitä langetettujen sakkojen johdosta. Järjestyshäiriöiltä ei vältytty tälläkään kertaa, kun Aberdeenin fanijoukot alkoivat heitellä lumipalloja HJK:n maalivahtia Niki Mäenpäätä kohti.

Konferenssiliigan alkulohkon viimeinen kotiottelu oli samalla useille pelaajille ja myös valmentaja Toni Korkeakunnakselle viimeinen esiintyminen helsinkiläisyleisön edessä Töölössä. Lähtijöiden joukossa on mm. pelaajauransa lopettava Perparim Hetemaj.

HJK - Aberdeen FC 2-2 (2-1)
16. 1-0 Hassane Bandé
33. 2-0 Santeri Hostikka
41. 2-1 Angus MacDonald
56. 2-2 Luis Lopes
yleisöä: 9 053

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia