PalloTV - Sofia Manner siirtyy rapakon taakse
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.12.2023

Sofia Manner siirtyy rapakon taakse

Maalivahdin uusi seura on USA:n ammattilaisliigan Orlando Pride, joka maksaa ennätyksellisen siirtokorvauksen FC Hongalle.

FC Hongan maalivahti Sofia Manner jatkaa pelaajauraansa USA:n naisten ammattilaisliigassa NWSL:ssä. Manner siirtyy kolmivuotisella sopimuksella floridalaisen Orlando Priden kokoonpanoon. Hänen uusia joukkuetovereitaan ovat mm. brasilialaiset maailmantähdet Marta Vieira da Silva ja Adriana Leal da Silva.

Orlando Pride maksaa Mannerista siirtokorvauksen, jonka tarkkaa määrää ei ole paljastettu. FC Honka kuitenkin kuvaa saamaansa siirtosummaa suurimmaksi suomalaisesta naispelaajasta koskaan maksetuksi. FC Hongan mielestä siirto on merkittävä myös siksi, ettei yksikään suomalaispelaaja ole aikaisemmin siirtynyt suoraan Kansallisesta Liigasta kovatasoiseen NWSL:ään.

– Mannerin siirto suoraan NWSL-sarjaan osoittaa, että Kansallisen liigan taso riittää myös suoraan siirtoon maailman kovimpiin jalkapallosarjoihin. Uskon, että Kansallisen liigan kiinnostus ulkomailla kasvaa jokaisen pelaajasiirron myötä. Olemme iloisia, että saamme siirrosta merkittävän korvauksen, jonka avulla voimme tulevina vuosina kehittää naisjoukkueen toimintaa, FC Hongan manageri Velimatti Sutela kertoo seuran verkkosivuilla.

Ulkomailla pelaaminen on 26-vuotiaalle maalivahdille tuttu juttu. Manner on pelannut ammatikseen Islannissa. Sitä ennen tutuksi tulivat myös Yhdysvaltain jalkapallokentät, kun Manner opiskeli maassa ja pelasi yliopistosarjoissa. Kansallista Liigaa hän on pelannut FC Hongassa kausina 2021 ja 2023.

Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga NWSL perustettiin WPS -nimisen sarjan seuraajaksi kauden 2012 jälkeen. Ensimmäiseen kauteen osallistui kahdeksan seuraa, joista viisi on edelleen mukana. Orlando Pride liittyi mukaan NWSL:n toisessa laajennuksessa kaudesta 2016 alkaen. Sen paras sijoitus on kolmas, jonka seura saavutti kaudella 2017.

Orlandossa pelaa useita maailmanlaajuisesti tunnettuja naisjalkapalloilijoita. Kirkkain tähti on 37-vuotias brassihyökkääjä Marta Vieira da Silva, jonka palkintokaappia koristaa mm. kuusi FIFA:n parhaan naispelaajan pystiä vuosilta 2006-2010 ja 2018.

Artikkeliin liittyviä aiheita: